Anasayfa » , » İnguşetya cihadının ani yükselişi

İnguşetya cihadının ani yükselişi

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 6 Aralık 2013 Cuma | 02:03

Kuzey Kafkasya genelinde yükselen İslami cihad hareketi İnguşetya'da resmi makamlarca itiraf edildi. Öte yandan Dağıstan'da bir mücahid, işbirlikçi askerlerin kuşatmasından çıkmayı başardı.

İnguşetya’nın kukla polis şefi Trofimov, Rusya’nın KGB haber ajanslarına bir röportajda yaklaşık olarak sadece 40 mücahidin Kafkasya Emirliği’nin İnguşetya vilayetinde savaştığını iddia etti. Kukla Trofimov: “Nazran, Sunja ve Malgobek’da üç aktif militan grup var. Bölgedeki yeraltındaki aktif toplam üye sayıları yaklaşık 40 kişi ve işbirlikçileri de yaklaşık 50 kişi” olduğunu söyledi.

Bununla beraber muhalif İnguş yayınlar, aynı polis teşkilatı içindeki kendi kaynaklarına dayanarak yılbaşından bu yana İnguşetya’daki mücahidlerin sayısının 70 savaşçının katılımıyla arttığını bildirdi. Yayınlarında şunları belirttiler:

“İçişleri bakanlığındaki kaynaklarımıza göre İslamcı isyancılar, 2007 yılındaki güçlerinin seviyesine geri dönmeyi başardılar. Bu nedenle aynı kaynaklar, İnguşetya yönetiminin İnguş görevlilerinin güvenliğini güçlendirmek için karar verdiğini" bildirdi.

İnguşetya İçişleri Bakanlığı, yerel yerleşim çalışmalarını güçlendirmek için Yevkurov’dan (İnguşetya’nın kukla lideri)emir aldı. Bir kaynağın aktardığına göre, tüm anayollarda İnguş İçişleri Bakanlığı memurları sivil araçlarla hareket ediyor ve sivil giysiler içinde devriye geziyor.

Itar-Tass’la gerçekleştirdiği bir röportajda İçişleri Bakanı Trofimov, yeni neslin genç üyelerinin ormanlarda sürekli yaşam için ayrıldıklarını ve şu anda aktif üç grubun bulunduğunu (Malgobek, Sunja ve Nazran) itiraf etti.

Böylece Müslüman grupların çapı küçülmüş ve güçleri zayıflamış olmadıkları gibi, güçlerini iyileştirdiklerini ve sayılarını çoğalttıkları anlaşılmaktadır. Trofimov’un da itiraf ettiği gibi mücahidler gençlerin katılımıyla genişlemiştir.
Ama her zamanki gibi Bakan, yardımcı olmayarak gerçeği anlatmadı ve gerçek sayının çok daha yüksek olması gerçeğine rağmen İnguşetya Cumhuriyeti’nde yaklaşık olarak sadece 40 kişinin aktif cihad üyesi olduğunu söyledi.”

DAĞISTAN'DA İŞBİRLİKÇİLERE ŞOK

Kafkasya Emirliği Dağıstan Vilayeti’nin resmi haber servisi VDagestan‘ın bildirdiğine göre; Hasav-Yurt’a bağlı Sadovoe Köyü’nde bir eve dün (4 Aralık) baskın düzenlendi.

VDagestan’ın bildirdiğine göre; baskın, köyde bulunan bir ispiyoncunun ihbarı üzerine düzenlendi. İşbirlikçi polis kuvvetleri, eve yaklaştıkları esnada aniden kendilerine ateş açıldı.

Kuklaların şaşkınlığından faydalanan mücahidin güvenli bir şekilde evden çıkmayı başardığı öğrenildi. Polis yetkilileri, Dağıstanlı mücahidin çatışma esnasında yaralandığını iddia ettiler ancak bununla ilgili her hangi bir delil gösteremediler.
Rus yanlısı mürtedler ayrıca, kendi olası kayıpları hakkında her zaman olduğu gibi sessiz kalmayı tercih ettiler.

Kaynak: Ummetıslam

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.