Anasayfa » » Kadirov'dan Suriye cihadına savaş ilanı

Kadirov'dan Suriye cihadına savaş ilanı

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 9 Aralık 2013 Pazartesi | 03:51

Rusya yanlısı kukla Çeçen mürtedlerin elebaşı Kadırov, Suriye'deki mücahidlere savaş ilan etti.

Çeçen mürted çetesi elebaşı Kadırov Suriye mücahidlerine karşı Şiilerin ve Esad rejiminin safında savaşmak için “özel birlikler” oluşturulduğunu duyurdu. Bu birliklerin “Suriye'deki çatışmaya müdahil olmaya hazır olduğunu” belirterek tehdit etti.

Rus kuklasına göre; Suriyeli Mücahidler Rusya'ya yönelik bir tehdit oluşturmaktadır ve "onlar oluşturdukları bu tehdidi asla gizlemediler."

Mürted Kadırov “Suriye'deki İslamcılar Kafkaslardan gelen savaşçılardan oluşan yeni bir birlik kurduklarını duyurdular. Bunu körlerin bile görmemesi mümkün değil. Yerel halk endişe duyuyor. Bunu açıkça üst düzey yetkililer söylüyor. Teröristlerin ve vahhabilerin yaptığı kararlı saldırılarda nasıl insani ölümler ve yıkımlar yaşandığını biliyoruz. Bu nedenle Cumhuriyet yönetimi ve güvenlik kuvvetleri bir dizi önleyici tedbirler alıyor.” dedi.

Mürted Kadirov, mücahidlerin Kafkasya'ya gelmesinden ve o zaman Rus kafirlerin kayıplarının katlanmasından endişe ediyor:

“Kuzey Kafkasya bölgesinden Rusya'ya yüzlerce tabut gitmesini istemiyoruz, bu yüzden önlemler alıyoruz. Putin'den Suriye'den gelip Rusya'yı tehdit eden kişileri etkisiz hale getirme hususunda işbirliği talimatı olursa, onları inlerinde vurmaya hazırız” dedi.

Hatırlatalım ki, Suriye'de Rusya ve İran destekli Şiiler Müslümanlar'a karşı savaş yürütüyor. Çoktan 115 binden fazla Suriye'li öldürüldü. Milyonlarcası mülteci durumunda. Şiiler etnik temizlik tatktiğini kullanarak, Müslüman köylerini çocuklar ve kadınlarla birlikte yok ediyor. Şiiler çoğu zaman çocukları boğazlarını keserek öldürüyorlar.

Son zamanlarda Esad rejimi safında savaşan Rus paralı askerlerinin varlığına dair bilgiler ortaya çıkmıştı. Çeçen mürtedin açıklamalarının Kremlin kaynaklı olduğu açıktır. Bunun Rusya'nın Suriye'deki askeri faaliyetlere doğrudan katılma konusundaki planlarıyla bağlantılı olması mümkündür.

Sırasıyla Suriye'de kafirlere karşı aktif olarak cihad edenler Kafkasya Emirliği'nden, Rusya'dan ve BDT ülkelerindendir.

Kafkasya Emirliği Emiri Dokku Ebu Osman'ın yemini altında olan Kafkas Mücahidleri, Muhacir ve Ensar Ordusu'nda birleştiler.

Muhacir ve Ensar Ordusu'nda yer almayan farklı Kafkasyalı gönüllüler grupları Suriye'de faaliyet gösteren farklı Mücahid grupları altında savaşıyorlar.

Kaynak: Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.