Anasayfa » » Çeçenya’da işgalcilerden rastgele ateş

Çeçenya’da işgalcilerden rastgele ateş

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 9 Nisan 2014 Çarşamba | 02:32

Rusya işgali altındaki Çeçenya’da paralı silovik askerleri Yandi köyünde gerçekleştirilen mayınlı saldırının hıncını etrafa rastgele ateş ederek çıkardı.

Çeçenya’da bir askeri aracın havaya uçmasının ardından, işgalci siloviklerin Yandi köyünün civarında etrafa rastgele ateş açtığı bölge vatandaşlarınca açıklandı.

3 Nisanda bir askeri aracın havaya uçurulmasının ardından Açkhoy Martan bölgesi Yandi köyü civarındaki ormanlık alanın siloviklerin ateşine maruz kaldığı bölge halkı tarafından ifade edildi.

Askeri aracın havaya uçması olayını mücahidler üstlendi.

Açkhoy Martan sakinleri, askeri aracın havaya uçmasının ardından askerler Yandi köyü civarındaki ormanlık alana ateş açtı, askeri helikopterlerin uçuşları görüldü ifadesinde bulundu.

Bölge sakinlerinden İslam A. “Açılan ateş oldukça güçlü idi ve kilometrelerce uzaktan net bir şekilde duyuluyordu. Genellikle bu tür saldırılar eğer askerler direnişçileri tespit ettiyse veya onların gizlendiği dairelere saldırı ateşi açıyorsa meydana geliyor. Perşembe günü de aynısı oldu. Ancak daha sonra öğrendik ki, bir askeri araç havaya uçmuş ve askerler ölmüş, bunun üzerine de askerler her ihtimale karşı ateş açmaya başlamış” dedi.

Görgü tanıkları, duyulan ateş seslerinden ve görülenlerden siloviklerin geniş çaplı özel bir operasyon yürüttükleri düşüncesine kapıldılar diyen Açkhoy Martan sakini Aslambek T. “Helikopterler uçuyor ormana ateş açılıyordu. Yandi’de yakın bir akrabam yaşıyor ve bana iki patlama olduğunu, daha sonra ormana ateş açılmaya başladığını ve helikopterlerin görüldüğünü anlattı” dedi.

Dünyaya karşı karşı kapalı bir kutuya çevrilen Çeçenya ve Kafkasya'da cihad irili ufaklı operasyonlarla sürmeye devam ediyor.


Kavkaz Online Blog

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.