Anasayfa » , » Çeçenya ve Dağıstan'da çatışmalar yaşandı

Çeçenya ve Dağıstan'da çatışmalar yaşandı

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 5 Aralık 2013 Perşembe | 04:31

 Kafkasya Emirliği'nin Çeçenya ve Dağıstan bölgelerindeki hareketlilik devam ediyor.

Kafkasya Emirliği resmi ajansı Kavkaz Center’ın Rus işgalci medya kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre; Çeçenya’nın Urus-Martan İlçesi’ne bağlı Şalaji Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda geçen gün(3 Aralık), Kadirov çetesine mensup bir grubun patlatıldığını bildirdi.

Patlama sonucu 1 hain ölürken bir diğeri de ağır şekilde yaralandı.

İşgalcilerin açıklamasında, yerel hainlerin Şalaji yakınlarında bir özel operasyon esnasında yaralandıkları bildirildi ancak bu “özel operasyon”un detayları hakkında her hangi bir detay bildirilmedi. Yerel kaynaklar, Rus işbirlikçisi Kadirov güçlerinin Urus-Martan bölgesindeki ormanlık alanda bazı mücahid gruplarının görüldüğü ihbarı üzerine arama-tarama operasyonuna başladığı ve bu arama faaliyeti sırasında bir polis haydutunun mayına basması sonucu öldüğü, diğerinin de yaralandığı bilgisini verdiler.

Patlamadan sonra bölgedeki arama-tarama faaliyetlerinin durdurulduğu, dün(4 Aralık) sabah saatlerinden itibaren aynı bölgeye yeniden polis ve asker sevkiyatının başladığı bildirildi. 

DAĞISTAN'DA SALDIRI

 İslami enformasyon ajansı UmmaNews‘in Dağıstan’daki kaynaklara dayanarak verdiği habere göre; Hasav-Yurt kentinde bulunan “Gogol Caddesi”nde geçen akşam(2 Aralık) yerel saatle 19:40 sularında bir işbirlikçi polis dedektifi, silahlı saldırıya uğradı. Edinilen bilgiye göre; kukla polis görevlisi, kendi aracının içinde olduğu sırada kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğradı.

Kimliği;Habib Ahkubekov olarak açıklanan işbirlikçinin aldığı yaraların sonucu olay yerinde hayatını kaybettiği bildirildi.

Kaynak: ummetislam.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.