Anasayfa » » Dağıstan'da Polislere Saldırı

Dağıstan'da Polislere Saldırı

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 14 Kasım 2013 Perşembe | 18:58

Dağıstan'da eski polis amirine infaz gerçekleştirildi. Ayrıca bir polis devriyesine de sabotaj düzenlendi.

Eski bir rütbeli polis görevlisi Gadji Umahanov, Dağıstan'ın Hasav-Yurt ilinde 12 Kasım Salı akşamı uğradığı silahlı saldırı sonucu yok edildi. Eski polis, yerel saatle 22:30 sularında Hizriyev Caddesi'ndeki evinin yakınlarında, hareket halindeki bir otomobilin içinde bulunan kimliği belirsiz kişilerce vuruldu.

"Soruşturma Komitesi" çetesinden yapılan açıklamada, Umahanov'un 2007 yılına kadar "Araştırma ve Operasyon Grubu" takım amirliği yaptığını ve "Üsteğmen" rütbesindeyken polislikten ayrıldığını açıkladı.

 Edinilen bilgilere göre Umahanov, son dönemlerde bu yılın başlarında öldürülen Yusup Adjiyev'in başkanlığını yaptığı Kumuk hareketinde korumalık yapıyordu. Kukla polisin bölgedeki mücahid ve Müslümanların azılı bir düşmanı olduğu belirtildi.

POLİS DEVRİYESİNE PUSU!

Rus işgalcilerin medya kaynaklarının bildirdiğine göre; Dağıstan'ın başkenti Şamilkale (eski Mahaçkale)'de bu akşam (9 Kasım), kukla polisleri taşıyan UAZ marka aracın geçtiği güzergahta bir patlama meydana geldi. Yerel kaynaklar, Rus işbirlikçisi polislerden ölen olmadığını ancak hafif yaralananlar olduğunu iddia etti.

Olayla ilgili diğer ayrıntılar bilinmiyor.

Öte yandan bölgedeki bazı Müslümanların sosyal medya aracılığıyla verdikleri habere göre; Dağıstan'da son günlerde 10 yerli Müslüman, işgalci ve işbirlikçi güçlerce tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre tutuklamalar, Magaramkent İlçesi'ne bağlı Tagirkent Köyü'nde gerçekleşti. Verilen bilgiye göre; köy halkından pek çok kişi, işgalcilerin zulmünden korkarak köyü terk etmeye başladı. Olayla ilgili ayrıntılı bir bilgi yok.

Kafkasya Emirliği kaynakları, bu konuyla ilgili herhangi bir enformasyon kanalında bir bilgi verilmediğinin altını çiziyor.

Kaynaklar: Kavkaz Center + Ummetislam.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.