Anasayfa » , , , , , » Rusya'da yeni saldırı: 6 asker öldü!

Rusya'da yeni saldırı: 6 asker öldü!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 23 Ekim 2013 Çarşamba | 13:01

Dün, Kafkasya direnişine destek vermek için Rus asıllı bir kadının otobüse düzenlediği bombalı saldırıdan sonra bugün akşam saatlerinde Estonya sınırındaki bir askeri üste patlama oldu. En az 6 Rus askeri öldü.

Bugün (22 Ekim) saat 19.00 sıralarında gerçekleşen patlamada ilk belirlemelere göre en az 6 asker öldü.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, patlamayla ilgili olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bilgilendirildiği, ardından Rusya Hava Komando Birliği Komutanı General Vladimir Şamanov başkanlığındaki bir komisyonun bölgeye doğru yola çıktığı bilgisi verildi.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edilirken, uzmanların patlamayla ilgili çalışmaları devam ediyor.

Pskov yakınlarında bulunan askeri üsteki poligonda yaşanan patlamada Rusya Hava Çıkarma Kuvvetleri mensubu altı asker öldü.


Hava Çıkarma Kuvvetleri’ne ait “Strugi Krasnıye” poligonunda yaşanan saldırı Kafkasya Emirliği lideri Dokko Umarov'un Rusya topraklarındaki saldırmazlık kararını kaldırması sonrası yaşandı.

Canlı Bomba Saldırısı

Dün, Rusya'nın Volgograd kentinde yolcu otobüsüne yönelik bombalı saldırıda en az 10 kişi yaşamını yitirirken, 20'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Saldırıyı Kafkasya direnişini desteklemek için düzenleyen kişinin sonradan Müslüman olan 32 yaşındaki bir Rus kadın olduğu belirlenmişti.

Umarov Rusya Topraklarında Saldırı Emri Vermişti

Kafkasya'daki Rus işgaline karşı verilen direnişin lideri Dokko Umarov (Ebu Osman), Soçi Olimpiyatları öncesi Kafkasya'da artan Rus baskısına cevaben "eylemsizlik" kararını kaldırdığını açıklamıştı.

2014 Olimpiyatlarının "Kafkas Sürgününün Başkenti" olarak kabul edilen Soçi'de yapılacak olması tüm dünyada başta Çerkesler olmak üzere Kafkas diasporası tarafından protesto ediliyordu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Olimpiyatların Rusya için büyük prestij taşıdığını, bu sebeple engellenmesine yönelik tüm çabaların şiddetle bastırılacağını ifade etmişti.

Dokko Umarov Rusya'daki seçimler öncesinde Rus muhalefetine destek vermek üzere, Rusya topraklarındaki tüm saldırıları durdurma kararı almıştı.

Fakat, Putin'in emriyle Kafkasya'ya 45.000 ek asker gönderilmesi ve çatışmaların yoğunlaşması üzerine Umarov, "eylemsizlik" kararını iptal ettiğini duyurdu.

Umarov yaptığı açıklamada "Kafkasya Emirliği tarafından bir barış adımı olarak Rusya topraklarında operasyon yapmama tutumumuz, Moskova tarafında iyi niyet göstergesi değil de bir zayıflık gibi algılanmıştır" dedi.

Dokko Umarov açıklamasına şu sözlerle devam etti: "Rus işgalciler ve yerel kuklaları, Müslüman sivillere yönelik baskıları artırmış ve öldürülen sivil sayısı artmış bulunmaktadır.Bundan sonra Rusya'nın can damarları ve Rusya hükümeti hedef alınacaktır" dedi.

Kafkasya direnişçilerinin lideri Soçi Olimpiyatları'nı önlemeye çağırdı. Umarov şöyle konuştu: "Biliyoruz ki atalarımızın kemikleri üzerinde, Karadeniz sahili boyunca öldürülmüş ve gömülmüş binlerce Müslüman'ın kemikleri üzerinde bugün Olimpiyat oyunları sahnelemeyi planlıyorlar. Bizler mücahidler olarak, mümkün olan her türlü vesileyle bunun olmasına izin vermemeliyiz."

İşte Kafkasya Emirliği genel emiri Umarov'un o açıklaması:

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.