Anasayfa » , » Rusya'da bombalı eylem!

Rusya'da bombalı eylem!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 24 Ekim 2013 Perşembe | 17:06

Şehadet arayıcısı müslüman, İdel Ural bölgesinde yaptığı saldırıda 40’ın üzerinde Rusu öldürdü ve yaraladı.




Bombalama Rus işgali altındaki İdel Ural'ın Sarı Çin (Ruslar Volgograd veya Stalingrad diyor) isimli Müslüman şehrinde gerçekleşti. İdel Ural ABD Kongresinin 1959 kararıyla baskı altındaki bağımsız bir ülke olarak resmi olarak tanınmıştır.


AP'nin konuya ilişkin Moskova'dan haberi:

Volgograd'da ki saldırı Soçi Kış Olimpiyatları öncesinde güvenlik korkularına yenisini ekledi.

Bombacı şüphelisi Kuzey Kafkasyalıdır. Kuzey Kafkasya iki Rus-Çeçen savaşını takiben on yıldan uzun bir süredir İslami bir isyan kaynamaktadır.

Soçi Karadeniz'in batısı boyunda yer alırken Volgograd Kuzey Kafkasya'nın kuzey doğusuna 650 km. mesafede bulunmaktadır. Pazartesi gerçekleştirilen bombalı saldırıyı hemen üstlenen olmadı ancak saldırı Kafkasya Emirliği Emiri Şeyh Dokku Ebu Osman'ın sivillere yönelik saldırısızlık kararını kaldırdığını ve Mücahidleri Müslüman toprağı olan Soçi'de yapılacak olan gayri meşru oyunları hedef almaya çağırdığı 3 ay önce yaptığı açıklamasından bu yana Kuzey Kafkasya'nın dışında gerçekleştirilen ilk bombalı eylem oldu.

Rusya geçmişte de bazıları Mücahidler tarafından gerçekleştirilen otobüslere, uçaklara ve diğer ulaşım araçlarına yönelik bir dizi terör saldırıları görmüştü. Bir otobüse yönelik en son intihar saldırısı 2008 yılında olmuştu.

2010 yılında Bayan Şehadet bombacıları tarafından Moskova metrosunda düzenlenen çifte bombalı saldırıda toplamda 40 kâfir öldürülmüş, 120'nin üzerinde kâfir yaralanmıştı. Ocak 2011'de erkek bir Şehadet bombacısının Moskova'nın Domodedovo Havaalanı hedef aldığı saldırıda 37 kâfir öldürülmüş, 180'nin üzerinde kâfir yaralanmıştı.

Şeyh Dokku Ebu Osman 2010 ve 2011 bombalı saldırılarının sorumluluğunu üstlenmiş ve 2011-2012 kışında Rus şef köpeği (veya Moskova'da ki Amerikalı diplomatlara göre alfa köpeği) Putin'e karşı devasa sokak protestoları nedeniyle sivil hedeflere yönelik saldırıların durmasını emretmişti. Ebu Osman bu Temmuz ayında söz konusu saldırmazlık kararını iptal etmişti.

Bir açıklamada Rus işgalcileri Şehadet bombacısının kimliğini 30 yaşındaki Nadia Ahiyalova olduğunu belirtti.

İsyanın merkezi olan Dağıstan'da bombalı ve silahlı saldırılar hemen her gün olmaktadır. Bu saldırıların çoğunda Rus işgalcileri ve onların yerel işbirlikçileri hedef alınır. Amerika'nın Boston şehrinde düzenlenen bir maratonda iki küçük bombalı saldırıda bulunmakla suçlanan Tsarnaev kardeşlerin Dağıstan ve Çeçenya'da kökleri vardır.

KGB devlet televizyonu Rossiya'da yayınlanan video görüntüsünde Pazartesi günkü patlamanın altı şeritli bölünmüş bir yolun en sağ tarafında gitmekte olan bir otobüste gerçekleştiği görülüyor. Otobüsün arkasında seyahat eden bir araçtan alınmış olan görüntüde patlama alevi ve gri bulutlar görülüyor. Otobüsün camlarına ait olduğu görülen parçalar, diğer parçalar ve insan bedenlerinin parçalarının yol boyunca saçıldığı görülüyor.

Otobüs nihai olarak durduğunda, pek çok yolcunun önceden yol paralarını vermiş olsalar da otobüsü hızla terk ettikleri görülüyor:

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.