Anasayfa » , » Esir Emir Magas'a ömür boyu hapis cezası

Esir Emir Magas'a ömür boyu hapis cezası

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 22 Ekim 2013 Salı | 04:56

İşgalci Rusya devleti, gizlice zehirleyerek esaret altına aldığı Kafkasya Emirliği Askeri Emiri Magas'ı 3 yıl sonra göstermelik bir mahkemeye çıkardı ve 'ömür boyu hapis' cezasına çarptırdı.

Kafkasya Emirliği Askeri Emiri Magas (gerçek adı: Ali Taziyev) "ömür boyu hapis cezasına" çarptırıldı. "Mahkemenin" kararı Ruslar tarafından Müslümanların Kurban bayramında (15 Ekim'de) açıklandı.

Rus işgali altındaki Kazakya'nın Rostov-on-Don şehrindeki sözde "Kuzey Kafkas askeri bölge mahkemesi" Emir Magas'ı "terörizmle ilişkili" bir dizi faaliyetten "suçlu" buldu. "Suçlamalar" toplam 39 cilt dosyada tanımlandı.

Ruslar, Emir Magas'ı kendi ülkesi Kafkasya Emirliği'nde yürütülen Cihada katılmakla, Rus işgalcileri ve kuklalarına karşı Mücahidleri seçip, eğitimlerini finanse etmekle, askeri ve sabotaj operasyonları geliştirmek, planlamak ve denetlemekle suçladılar.

Bu eylemler arasında; 2007 Aralık ayında Nevinnomysska'da otobüs durağında bir otobüsün havaya uçurulması, Ağustos 2009'da İnguşetya Vilayeti'nde "Nazran ilçe polis departmanı" genelevinin havaya uçurulması ve 22 Haziran 2009'da İnguşetya'nın kukla lideri Yevkurov'u doğrudan hedef alan patlamalar var.

"Yargıç", "mahkeme Ali Taziyev'i bir gözaltı cezaevi kampında ömür boyu hapis cezasına çarptırmaya karar verdi" dedi.

Magas'ın avukatı Sergei Loginov "savunma ekibinin karardan memnun olmadığını ve itiraz edeceklerini" söyledi, Loginov kararın ön soruşturma sırasında Magas'ın kendisinden alınan tanıklığa dayandığını ve söz konusu tanıklığın mahkeme oturumu sırasında Magas tarafından resmi olarak reddedildiğini belirtti.

İşgalci Rusların, Kafkasya Emirliği Askeri Emiri'ni batı İnguşetya'da (sözde "Kuzey Osetya") 9 Haziran 2010 da yakaladıklarını duyurduklarını hatırlayalım.

2011'de Rus saldırganlar, Emir Magas'ın kız kardeşlerine ait olan 2 evi havaya uçurmuştu.
Bir haber kaynağı konuyla ilgili "3 Mart günü Rus güvenlik servislerinin Kafkasya Emirliği Askeri Emiri Magas'ın kız kardeşi Zareta Taziyeva'nın, erkek kardeşi Adem ve Adem'in eşi ve 5 çocuklarıyla birlikte yaşadıkları aile evine geldiklerini binanın temelinden başlayarak herşeyi havaya uçurduklarına tanık olduklarını" söylemişti.

Rus KGB'si evin içinde "bir patlayıcı cihaz" bulduklarını, söz konusu cihazı etkisiz hale getirmelerinin mümkün olmadığını ve bu yüzden güvenlik güçlerinin evi havaya uçurmak dışında bir seçim şanslarının olmadığını belirtmişti.

Birkaç yıldır kafirler ve mürtedler, Emir Magas'ın "çözüldüğünü ve herşeyi anlatmaya başladığını" devamlı olarak belirtiyordu.

Kukla Yevkurov 2011'de "Magas sorgu müfettişleriyle aktif olarak işbirliği yapıyor, herkes hakkında toptan bilgi veriyor ve bu bilgiler çete kalıntılarına karşı savaşa kesinlikle yardımcı oluyor. Magas'ın akrabalarına ait evin hava uçurulması Magas'ın eski işbirlikçilerinin (mücahidlerin) onun güvenlik kuvvetleri ile işbirliğini durdurması için onun gözünü korkutmak için verdikleri bir işarettir, bir intikamdır" demişti.

Benzer düşünceler 2010 yılında kafirler tarafından aylarca dile getirilmişti. O zaman KGB "Magas'ın müfettişlerle anlaşma yaptığını" söylemişti. Her yeni bir yalan ve dezenformasyon parçası daha önce kullanılan sözcük permütasyonundan farklıdır, ve yeni bir şey eklememektedir.

FSB tarafından yürütülen tüm bu propagandanın havai fişeklerini en bariz yalanlayan şey mahkeme salonunda filme alınan Emir Magas ve Yevkurov arasında bir video da görülebilir. Söz konusu klipte Magas'ın içinde bulunduğu zor koşullar ve Rus kafirlerin yalanları hakkında kabaca bir fikir edinilebilir.

2010'da kafirler çetesi elebaşının K.E. Askeri Emiri Magas'ı yakalamadan önce işgalciler tarafından zehirlendiği şüphelerini dolaylı olarak teyit ettiklerini hatırlamamız gerekir.

Emir Magas'ın cesaret ve kararlılığı iyi bilindiğinden Mücahid komutanın yakalanmasının doğrudan bir çatışma ile olması mümkün görünmemektedir.

Kafkasya'da işgalcilerin elebaşlarından biri muhabirlere Mücahid komutanın "tuzağa düşürüldüğünü ve tek bir mermi atmadan yakalandığını" anlatmıştı.

Emir Hattab'a suikast organize eden teröristlerin Emir Magas'ın yakalanmasını da organize ettikleri vurgulanmıştı.

Emir Hattab zehirli bir mektupla ile zehirlenmişti. Emir Magas'ın ele geçirildiğini gösteren video görüntüsünü analiz ederek Mücahid komutanın o zaman doğrudan temas halinde olduğu bir kişi tarafından zehirlendiğini (uyuşturulduğunu) kesinlikle söyleyebiliriz.

2010'da Kafkasya Emirliği İnguşetya Vilayeti Mücahid Komutanlığı'nın Emir Magas'a ihanet eden bir hainin tespit edilip ortadan kaldırıldığını belirttiklerini hatırlatalım. Söz konusu hainin adının Timur Arselgov olduğu ortaya çıkmıştı.

Emir Magas geniş Cihad deneyimi ve Mücahidler arasındaki otoritesi ile Kafkasya Emirliği'nin önemli askeri isimlerinden biriydi.

Komutanlardan birinin yakalanmasının en büyük kayıplardan biri olması gerçeğine rağmen Kafkasya Emirliği'nde Cihad devam ediyor.

Emir Magas, Şamil Basayev ile uzun süre birlikte çalıştı. Öncesinde de Emir Hattab komutası altında öncü komutanlardan biriydi.

Şamil Basayev şehid olduktan sonra Dokko Umarov'un emri altında Kafkasya Mücahidleri Askeri Emiri olarak atanmıştı.

Kaynak: Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.