Anasayfa » » Kumuk Parlamentosu Üyesi Tamerlan Akayev Öldürüldü

Kumuk Parlamentosu Üyesi Tamerlan Akayev Öldürüldü

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 29 Haziran 2013 Cumartesi | 14:45

Dağıstan’da gayri resmi Kumuk Parlamentosu üyesi, selefi genç lider Tamerlan Akayev öldürüldü.

Dağıstan’ın Hasavyurt bölgesi Mutsalaul köyünde tarikatçı ve selefi gençler arasındaki gergin günlerin ardından selefi kanadın öncülerinden Tamerlan Akayev öldürüldü. 28 yaşındaki Akayev, henüz faaliyete geçmeyen sivil bir girişim olan “Kumuk Parlamentosuna” ‘vekil’ seçilmişti. “Sivil İnisiyatif” insan hakları örgütü başkanı Rasul İsmailov’un açıklamasına göre, cinayetin sebebi iki grup arasındaki düşmanlık olabilir.

Kumuk Parlamentosu’nun kuruluş fikri 12 Mayıs’ta Mahaçkale’nin Tarki kasabasında yapılan halk toplantısında görüşüldü. Kongrede bir yıl içinde Kumuk halk kongresinin toplanması ve kongrede köy topluluklarınca sunulmuş olan vekillerden oluşan Kumuk milli parlamentosunun oluşturulması kararı alındı. Toplantının organizatörleri parlamentonun yetkisinin faaliyete geçmesinin ardından halk tarafından belirleneceğini açıkladı.

İsmailov, Kumuk Parlamentosu’na seçilen selefi eğilimli Akayev’in köydeki gençlerin lideri konumunda olduğunu kaydediyor. Olayın detayları ve haber kaynağı hakkında bilgi vermeyen İsmailov, Akkayev cinayetiyle ilgili şu ifadeleri kullandı: “Cinayet 25 Haziran gecesi 12:00 sıralarında Akayev köy imamının yanından ayrılıp evine döndüğünde meydana geldi. Tamerlan Akayev kendi aracında vuruldu. O ve diğer etkili gençler, 10 gün kadar önce yeni Mutsalaul imamının seçilmesine öncülük etmiş, bu nedenle yeni imam ve önceki imamın taraftarları arasında anlaşmazlık yaşanmıştı. Önceki imam tarikatçıydı ve daha çok komşu köylerdeki gençlerden destek alıyordu”.

Tamerlan Akayev evli ve beş çocuk babası idi. Köy İdaresi, vatandaşlar ve Dağıstan Din İdaresi, tarikatçılar ve selefiler arasındaki anlaşmazlık hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Kaynak: Kavkaz Uzel - AjansKafkas

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.