Anasayfa » » İstanbul'daki Çeçen Cinayetleri Örgüt İşi

İstanbul'daki Çeçen Cinayetleri Örgüt İşi

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 29 Haziran 2013 Cumartesi | 14:47

Türk basını, İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tüm gerçekleri dikkatlice gözden geçirdikten sonra İstanbul'un Zeytinburnu İlçesinde 16 Eylül 2011 tarihinde işlenen 3 Çeçen mülteci davasını yeniden Terörle Mücadele Savcılığı'na iade ettiğini bildirdi.
 
Daha önce Berk-Haj Musayev, Rüstem Altemirov ve Zaurbek Amriyev isimli 3 Çeçen mültecinin öldürülmesi davasında "organize bir suç grubu tarafından işlendiği yönünde herhangi bir belirti" bulunamadığı bildirilmişti. Söz konusu açıklamayı savcı Adem Özcan yapmıştı. Soruşturma sırasında 6 kişi tutuklanmıştı. Daha sonra 4 kişi serbest bırakılırken 2 kişi suçlanmıştı.
 
Şimdi Türk yetkililer 3 Çeçen cinayetini organize bir suç grubunun sorumlu olduğu terörist bir vaka olarak davayı yeniden ele almaya isteklidir.
 
Bu bağlamda "Daily Telegraph'a" göre kaçak FSB albayı Litvinenko polonium ile zehirlenerek öldürülmeden önce Kremlin'in "devlet düşmanlarını" bulup ortadan kaldırmakla görevli özel katil gruplarının kurulması emri olduğu konusunda uyarıda bulunduğunu hatırlatmak isteriz.
 
Böyle gruplardan biri "Berlin Grubu" adı altında Avrupa'da kuruldu.
 
2008 yılından beri Türkiye'de 6 Çeçen mülteci öldürüldü, ve geçenlerde Çeçen kökenli bir Türk vatandaşı öldürüldü. Sonraki vaka da müfettişler katil ve suikast timinin şefinin tespit edildiğini duyurdu. Vakanın izleri Rusya ve Çeçenya'ya uzanıyor.
 
İstanbul'da öldürülen 3 Çeçenin davası ile ilgili Nisan ayında basın da çıkan haberlere göre Türkiye Cumhuriyet Başsavcılığı Çeçen mültecilerin katili Aleksander Zharkov (Jarkov veya Garkov) ve Nadim Ayupov'un iade edilmesi isteği ile Rusya'ya başvuruda bulundu. Rus Başsavcılığı ise söz konusu kişilerin kendi vatandaşı olmadığını ve şu anda Rusya'da yaşamadıklarını söyledi.
 
2011 tarihine geri gittiğimizde basında çıkan ve soruşturmaya atıfta bulunan haberlere göre cinayetin ardından Zharkov ve Ayupov kiralık bir araba ile kaçtılar ve daha sonra sahte pasaportla Türkiye'den ayrıldılar.
 
Zharkov ve Ayupov doğrudan cinayetle suçlandılar.
 
Türk basını ayrıca yine yürütülen soruşturmaya atfen bu davada sanıklardan biri olan Ruslan Papaskiri'nin (Ali Dabuyev "Zona" ya da "Hayalet") Berk-Haj Musayev, Rüstem Altemirov ve Zaurbek Amriyev cinayetlerine katıldığını itiraf ettiğini yazmıştı.
 
Onun itiraflarına göre Zeytinburnu'nda işlenen cinayetlerin gerçek failleri Türkiye'ye Rus Olimpiyat Komitesi resmi delegasyonunun üyeleri olarak giriş yapan 2 profesyonel FSB ajanıdır.
 
Türk insan hakları kuruluşu "İmkander'in" başkanı Murat Özer FSB katillerinin Türkiye'ye sahte pasaportlarla giriş yaptıklarını belirtti. Şayet Rusya katil FSB ajanlarını Türkiye'ye iade etmeyi kabul etmemekte ısrarlı tavrını sürdürürse dava 30 yıl kadar sürebilir.
 
Kaynak: Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.