Anasayfa » » 11 Rus'u Öldüren Mücahidler Kuşatmayı Yardı

11 Rus'u Öldüren Mücahidler Kuşatmayı Yardı

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 9 Nisan 2013 Salı | 15:59

KC haber kaynakları Rus kuklalarının akrabalarına dayanarak 6 Nisan Cumartesi günü Kafkasya Emirliği Çeçenya vilayeti Açhoy-Martan ilçesi Bamut köyü yakınlarında bir pusu saldırısında Mücahidlerin en az 11 Rus askeri istihbarat GRU askerini öldürdüğünü bildirmişti. Öldürülen Rus işgalciler büyük bir işgalci keşif birliğinin bir takımıydı.

Allah'ın 13 savaşçısından oluşan Mücahid birimi Rus işgalcileri ve Rus kuklalarından oluşan ortak düşman kuvvetlerine karşı başarıyla savaştı. Ruslar savaş uçakları, top ve ağır havan silahları ile ormanlar da Mücahidlerin bulunması muhtemel yerleri rastgele bombaladılar.

Çok sayıda düşman kuvveti Bamu'ta gönderilmişti. Rus ordusuna mobil Mücahid grubu karşısında destek olmak üzere farklı gruplara mensup 1,500 kadar kukla yardım ediyordu.

Bu arada Pazar günü 13 savaşçıdan oluşan mobil Mücahid birliği Bamut ve Arştı yerleşimleri arasındaki bölgede dört gün süren şiddetli çatışmaların ardından kuşatmayı yararak bölgeden uzaklaştılar.

Kuşatmayı yarma sırasında 5 Mücahid şehid oldu İnşha'Allah. Şehidler Rus işgalcileri ile çatışmaya girerek grubun kalan Mücahidlerinin kaçmalarını mümkün kıldılar. Düşman, Mücahidlere karşı çatışmak için  2,000'den fazla işgalci ve kukla birliğini toplandı.

Mobil Mücahid grubunun sağ kalan 8 savaşçısı güvenli bir şekilde yedek bir üsse ulaştı.

3 Nisan Çarşamba erken saatlerde Mücahidler Bamut köyü yakınlarında bir kukla polis birliğine saldırı düzenleyerek, bir kaç paralı askeri öldürüp, yaralamıştı. Akrabalarına göre en az 4 kukla öldürülmüştü.

İşgalcilere ait bir keşif takımının Bamut yakınlarında terk edilmiş bir Mücahid üssünü keşfetmesinin ardından 5 Nisan Cuma saat 22:00 sularında Bamut köyü yakınlarındaki ağaçlık alanlarda havan ve top atışları ile birlikte Rus ordusu bir misilleme operasyonu başlattı. Köye giden yollar düşman kontrol noktaları ile takviye edilirlen, sivil araçlar tamamen aranmaya başladı. Rus askeri helikopterleri köyün üzerinde ve yakınlarında devriye uçuşları yapıyor.

Diğer gelişmelerde geçenlerde Kafkasya Emirliği İnguşetya vilayeti Sunja bölgesinde Kafkas Mücahidlerle Rus işgalci askerleri arasında bir çatışma yaşandığı bildirildi. Ne var ki Rus işgalcilerinin ölü ve yaralı gerçek kayıpları belirlenemedi.

Kaynak: Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.