Anasayfa » » Açhoy Martan ve Bamut'ta Zafer Mücahidlerin

Açhoy Martan ve Bamut'ta Zafer Mücahidlerin

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 9 Nisan 2013 Salı | 15:56

Bamut, Açhoy Martan bölgesinde bulunan mücahit gurubuna Yönelik yapılan kuşatma ve operasyonlara savunma tipi kara mayınları ile cevap veren mücahitler çok sayıda işgalci ve kukla askerini cezalandırdı.

İşgalci Rusya ve kuklaları geçtiğimiz hafta itibarı ile Kuzey Kafkasya ya ait sınır bölgelerinde ve ormanlık alanlarda operasyonlara başlamıştı.

Bamut,  Açhoy Martan bölgesinde  bulunan mücahit gurubuna Yönelik yapılan kuşatma ve operasyonlara savunma tipi kara mayınları ile cevap veren mücahitler çok sayıda işgalci ve kukla askerini cezalandırdı.

Verilen bilgilere göre, 6 nisan cumartesi günü işgalci askerlerin özel eğitimli GRU askerlerini pusuya düşürmüş ve 11 askeri (rus istihbarat birimi) mücahitlerin pususunda öldürüldü.

Bu pusu sonrasında bölgeye 2000 civarında kukla haydutları desteğe gitmiş bölge helikopterlerle ve top ateşi ile bombardımana tutuldu.

Bamut ve Arşti bölgesindeki kuşatma altında 13 mücahidin olduğu belirlendi. Mücahitler aldıkları karar ile gurubun yarısı sıcak çatışma ile düşman askerlerini püskürtmeye çalışırken diğer gurub bölgeden kuşatmayı yararak çıkmayı başardı.

Verilen bilgilere göre 5 yiğit mücadele çatışmada şehit düştü.

Günlerce süren kuşatma ve çatışmalarda düşman askerlerinin toplamda en az 15 askerin öldüğü belirlenirken kesin rakamlara henüz ulaşılamadı.

Daha önceden belirttiğimiz gibi Çeçenistan Başta olmak üzere Kuzey Kafkasya nın tamamında önümüzdeki günlerde kuşatma ve çatışma haberlerinin artması beklenilmektedir.

Kaynak: Alkavkaz

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.