Anasayfa » » Çeçenistan'ı Terkedenlerin Sayısı Arttı. Onların Evleri Yahudilere Verilecek!

Çeçenistan'ı Terkedenlerin Sayısı Arttı. Onların Evleri Yahudilere Verilecek!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 21 Ocak 2013 Pazartesi | 21:59

Çeçenistan kaynaklarının verilerine göre, 2012 yılı ve öncesi yıllarda Avrupa ülkelerine gitmek isteyen Çeçenya yerlisi Çeçenlerin sayısı önemli ölçüde artmıştır.

Yerel gözlemcilere göre, her 100 kişiden 60'ı ülkeyi terketmeyi istiyor ve 2013 yılında Çeçenistan'ı terketmek isteyen insan sayısı 60.000 kişiyi aşabilir.

Kaynakların verilerine göre, Çeçenistan'dan göçetmek isteyen insan sayısındaki artışın sebebi ; «genç nüfusun işsiz oluşu, Rusya kuklası Kadirov ve mürted çetesinin insan hakları ihlalleri (yerel halka karşı şiddet uygulaması, sebebsiz gözaltılar,işkence vb.) ülkede rüşvet ve yolsuzlukların artması» gibi faktörler.

Diğer taraftan, Rusya kuklası yönetimin, büyük paralar harcayarak Çeçenya'ya «kitlesel dönüş» için yaptıkları kampanyaların geri planında, Çeçenya dışındaki yerel halkın değil, işgalci Rusların Çeçenya'ya «kitlesel dönüş» leri vardır. Öyleki geri gelenlerin çoğu, çeşitli Rus güvenlik hizmetlerinde çalışan istihbaratçılar ve askerlerdir.

Sadece 2007 yılında 3 ile 5 bin arasında Rus FSB personeli, Caharkale (mürtedlere göre, Grozny) de kalıcı olarak yerleştirilmiştir. Birde buna Asya bölgesinden gelen ucuz işgücü çalışanlarını eklerseniz, sıradan Çeçenlerin kendi arazisi üzerinde hayatını sürdürecek yeri kalmaz.

Diğer taraftan, Rusya kuklası Kadırov ve onun yerel yönetim çetesi, bu günlerde Yahudilerin Çeçenya'ya «kitlesel dönüş»ünü planlıyor. Bu amaçla, büyük Yahudi sinagogunun inşasına başlandığı duyuruldu. Sinagog, mürtedlerin merkez camisinin hemen yanında eski Sovyet döneminde müzik okulu olarak kullanılan alanda inşa edilecek. (bakınız: önceki haberimiz)

Hatırlatalım ki, Çeçenistan'da en son yapılan resmi nüfus sayımına göre sadece 2 Yahudi ailenin Çeçenistan'da yaşıyor olması, mürtedler için utanç vericidir. (bu arada 2 Yahudi ailede Kadırov'un sinagog inşaatına bir taş koyarak Sabbath ayinine katılmayı reddetti).

Çeçenya'da bir Yahudi kolonisi oluşturma Moskova ve Tel Aviv'in öncelikli planlarından biridir. Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde Kudüs yakınında bulunan Ebu Goş köyünde bazı Çeçen asıllı kişilerin yaşadığı iddiası gündeme getirilmişti.

Çeçen topraklarını 500 yıl önce terk ettikleri iddia edilen Ebu Goş sakinlerinin dedeleri ile ilgili bazı efsaneler de yayılmıştı.

Kukla Kadırov yönetimi ve "İsrail" yetkililerinin varsayımlarına göre o dönemde Halife tarafından yönetilen Kudüs'e "Çeçen" muhacirler XVI.yy başlarında gitmişti. Osmanlı İmparatorluğunun hüküm sürdüğü o dönemde Çeçenler seçkin Memlük birliklerine katılmışlardı.

Sadakat ve bağlılıkları için Osmanlı Halifesi, Çeçenlere şu anda Ebu Goş kasabasının bulunduğu toprakları vermiş, 2010 yılında 7,000'den fazla olan kasaba nüfusunun "Çeçen göçmenlerin torunları" oldukları belirtilmişti.

Genetik araştırmacılar ise Ebu Goş sakinlerinin batı Kafkasyalı yerleşimcilerin torunları olduğunu ancak Çeçenlerle bir bağlantılarının olmadığını belirtiyorlar.Genetik araştırmacıların gerçeklerine göre, Ebu Goş sakinleri etnik olarak Çerkes.

Fransa, işgal altındaki Kafkasya Emirliği topraklarında bu projenin gerçekleşmesi için kurulan Fona, 3 milyar Dolar finansman desteğinde bulunmuştur.

Bu konudaki raporlara göre, Moskova, Caharkale (mürtedlere göre, Grozny) de, yüksek katlı binalar, iş merkezleri, vb, inşaatların mali kaynak gücünü tamamen Yahudi ortak fonundan finanse etmiştir.

Tekrar hatırlatalım, Rusya tarafından Fransa'nın da mali desteğiyle işgal altındaki Kafkasya Emirliği topraklarında kurulan önemli turistik alanların güvenliğini sağlamak için Moskova'nın «İsrailli paramiliter güvenlik servisleri»ni görevlendirme niyeti 2001 yılında açığa çıkmıştı.

Ayrıca İsrailli paramilisler Rus FSB ile birlikte «2014 Soçi Olimpiyat Oyunları»nın güvenliğini de temin edecekler.

Sonuç olarak, Yahudi heyetinin son Çeçenya ziyareti, sadık köleleri mürted Kadırov rejimini kontrol edebilmek ve onun görevi başarabilmesi için İsraili büyük gösteren «İkonik» bir eylem haline gelmiştir.

Kaynak: Kavkaz Jihad

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.