Anasayfa » » Bitmeyen Çeçenistan Paranoyası

Bitmeyen Çeçenistan Paranoyası

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 21 Ocak 2013 Pazartesi | 22:02

İşgalci Rusya ve kukla Kadirov'un kullandığı "zulüm" gözlüğünü taktığımız vakit gördüğümüz "Çeçenistan" ile gerçek "Çeçenistan" arasında dağlar kadar fark var! Şüphesiz ki bu ironik durumun oluşmasında kartel medyasının etkisi çok büyük.

Çeçenistan resmiyette 14 yıldır işgal altında! Aslına bakılırsa bu süre bilindiği gibi 14 yıl değil. Zira Rus sömürüsü tam 400 yıldır Kafkasya'ya hakim!

Çeçenistan dünyanın en büyük doğalgaz rezerlerine sahip olmasına rağmen halkın % 92'si işsiz! Üstelik bu adaletsizlik sadece Çeçenistan'a özgü değil. Öyle ki resmi istatistiklere göre Rusya'nın en fakir 6 bölgesinin tamamı Kafkasya bölgesindedir: Çeçenistan, Dağıstan, İnguşetya, Adigey, Kuzey Osetya ve Karaçay!

Çeçenistan'da Kadirov yönetimine bağlı askerler "cezanlandırma" operasyonu adı altında hergün sebepsiz yere birçok Müslümanı kaçırıyor veya nazikçe(!) bir muameleyle süresiz olarak gözaltına alınıyor!

Başkent Grozni (birkaç büyük cadde hariç) ve diğer kentler yapısal olarak rezalet durumda! Son olarak Ekim ayında yağan şiddetli yağmurlarla alt yapının çökmesi bu durumu kanıtlar niteliktedir. Her fırsatta övünüp durdukları Grozni'nin alt yapısı bile 3 saatlik yağmur sonunda tamamen çöktü.

Tüm ülkede alt yapı yetmezliği var! Elektirik, su ve doğalgazdaki genel ağ sadece % 3 oranında! Halkın telefonları dinleniyor. Yasaklı kelimler ise oldukça ilginç: Cihad, Kafkasya Emirliği, İçkerya, Özgürlük, Mücahid, Operasyon, Kafir ve Mürted!

Mesela herhangi bir numaranın tek seferlik yaptığı bir konuşmada 5 defa Cihad kelimesi geçerse o yere ışık hızıyla cezalandırma operasyonu yapılıyor.

Uzun sakallı, cüppesiz ve takkesiz gençler gözaltına alınıyor! Kadirov'a göre sakalı uzun olupta cüppe ve takke takmayanlar selefi cihadcıların sempatizanıdır.

Grozni ve bazı şehirlerin işlek meydanlarında (gündüzleride dahil olmak üzere) ahlaksız kadınlar bedava denecek fiyata gençleri yoldan çıkarıyor! (Üstelik bu  hayat kadınları Putin'in özel koruması -resmi belge- altında olduğu için çok rahatlar)

Ülkede 26 hapishane ve 120 işkencehane var! Mücahidlerin yaptığı saldırıları başarısız göstermek isteyen Ramzan Kadirov ellerindeki esirleri öldürtüp çatışma alanlarına atıyor. Böylece medyanında büyük yardımıyla mücahidlerin başarısız olduğuna dair söylentiler ortaya çıkartılıyor.

Rus uçakları (abartısız) hergün dağları bombalıyor! Boş alanları bombalama hobisine sahip olan hayalperest Rus pilotlar yüzünden orman yangınları hiç olmadığı kadar fazlalaştı. Devletin her tabakasında rüşvet ve adam kayırma hakim durumda.

Rus destekli işbirlikçi aşiretler para içinde yüzerken, Müslüman halk hayvancılıkla ve çok azı tarımla geçinmeye çalışıyor!

Çeçenistan'daki merkezi yerlerde her iki kişiden biri Rus muhbiri!

Arap ülkelerinden birinden Çeçenistan'a cihad etmeye gelen saf niyetli bir genç Grozni'ye geldikten sonra bir camiye girer. Cami imamına cihad etmek istediğini ve kendisini mücahidlere ulaşmak istediğini söyler. Cami imamı gence kendisini beklemesini söyledikten sonra hızla camiden çıkar.

Aradan geçen 2 saat içinde caminin etrafı Kadirov'un askerleriyle dolar ve genç tartaklanarak göz altına alınır. İmamların bile muhbir olduğu bir ülkede müvahhid olmak ne zordur varın siz düşünün!

Şer'en Cuma namazı kılınmayan ülkede mürted yönetim halka camiye gelmeleri için baskı uyguluyor. Öte yandan Şehid Cevher Dudayev döneminde yapılan camiler tek tek yıkılıyor! Hutbelerde şehidlere ve davetçi mücahidlere küfürler ediliyor. Şeyh Said Buryatski'yi savunduğu için vaaz esnasında gözaltına alınıp katledilen genci duymayanınız kalmamıştır herhalde.

Çeçenistan'da 2004 yılında bugüne 7 bin insan öldürüldü! Savaşın başından bu yanaysa 300 bin kişi hayatını kaybetti! Hali hazırda 3 bin sivil kayıp. Bağımsız aktivistlere göre Rusya zindanlarında 60 bin Çeçen müslüman esir! Bu esirler içinde Kafkasya Mücahidlerinin en üst düzey komutanlarından olan Magas Ali (Ahmed Yeyloyev)'de var.

Savaş yüzünden 140 bin Çeçen dünyanın farklı yerlerine göç etmek zorunda kaldı.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen Çeçenistan'da savaşın bittiğini ve hayatın güllük gülistanlık olduğunu söylemek ne derece akıl işidir? Bunu hangi mantık kabul eder?

Bol ışıklı gösterilere ve fotoşoplu fotoğraflara aldananlar için Çeçenistan'daki refah seviye olarak Dubai'ye bile kafa tutar! Fakat hayatını Allah'ın emirlerine göre tanzim eden ve bu uğurda canınından bile geçen Müslümanlar için Çeçenistan hala zulüm ve esaret altındadır.

Birgün karşımıza "Çeçenistan'da cihad bitti" sözleriyle çıkanların sayısı on milyonları bulsa bile onlara asla umursamayacağız. Çünkü;

"Onlar, ağızları ile Allah'ın nurunu söndürmek istiyorlar. Oysa ki Allah, kâfirler istemese bile nurunu tamamlayacaktır." (Saff Suresi 8. Ayet)

Kaynak: Anadolu Haber Günlüğü - Abdulkadir Polat

http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/561788_115652721924383_723996860_n.jpg
 Resim: "Gerçekler ve Yalanlar" - Cevherkale (Grozni)

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.