Anasayfa » , , , , , » Tufah Putin'in Türkiye'ye Tuhaf Ani Ziyareti

Tufah Putin'in Türkiye'ye Tuhaf Ani Ziyareti

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 5 Aralık 2012 Çarşamba | 18:22

Moskova muhalif TV kanalı Dojd Putin'in kötüleşen sağlık durumu söylentilerini yalanlamak için bir dizi tuhaf dış gezi başlattığını bildirdi. TV kanalının haberi:

"İki aydan kısa bir süre içinde Putin sonunda Ankara'ya uçabildi. Ekim'in başlarında başkan Türkiye'ye düzenleyeceği geziyi aniden iptal etmişti ve bunun üzerine Putin'in hasta olduğu ve yürüyemediği söylentileri yayılmaya başlamıştı. Başkanlık yönetimi bu söylentileri dikkatlice yalanladı. Ve sonunda Türkiye ziyareti gerçekleşti.

Ziyaret uzun sürmedi. Putin, Türkiye'de bir gece bile geçirmeden günü birlik bir ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak Türk başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile biraraya geldi. Onlar yüz yüze görüştüler ve sonra Rusya ve Türkiye arasındaki siyasetçi ve işadamlarının katıldığı İşbirliği Konseyi toplantına geçtiler.

Sonra- Putin şahsi olarak değil ancak telefonla Türk cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. Ana görüşme konusu Suriye ve Gazze'ydi. Başkan yardımcısı Yuriy Uşakov daha önce Pazartesi günü erken saatlerde görüşülecek konulardan bahsetmişti, Uşakov "Rusya ve Türkiye'nin farklı konumlarda durduğunu" söylemişti.

Putin Türkiye'den Rusya'ya döndü. Ancak Moskova'ya değilde Soçi yakınlarındaki Boçarov Ruçey'ye gittiği görülüyor. Orada bir kaç toplantıya daha katılacak ve ertesi gün yine bir buçuk ay öncesi için planlanmış olan Türkmenistan ziyaretinde bulunmak üzere Aşkabat'a uçacak. Ve oradan da Soçi'de düzenlenen Demiryolları Forumu'na katılmak ve Çin başbakanı Wen Jiabao ile buluşmak üzere Kuban Bölgesi'ne geçecek. Kuban'da bu yaz sel felaketine uğrayan Krımsk'ı ziyaret ve teftiş edebileceği yönünde söylentiler de var.

Putin'in Pazartesi düzenlediği ziyaret Batı basınının oy birliğiyle Rus devlet başkanının hastalığı hakkında yazmaya karar vermesinden beri gerçekleştirdiği ilk yurt dışı ziyareti oldu. Bu arada Putin'in hastalığı ayın en çok tartışılan konusu oldu.

The Independent "Eylem adam'a ne oldu? Vladimir Putin sağlığı ile ilgili dedikoduları hafifletmek zorunda kaldı" diye yazdı.

The Los Angeles Times "Vladimir Putin'in omuriliği Rusya'da son haftalarda ki en sıcak siyasi mesele oldu. Rus Güçlü Adam'ı Vladimir Putin bir rahatsızlığını gizlemeye çalışıyor görünüyor" diye yazdı.

İsviçre gazetesi Le Temps "Putin'in sağlığı- Sovyet sitili devlet sırrı" başlıklı bir makale yayınladı.

İtalyan Corriere della Sera "Ruslar yurtdışında batmayan başkanlarının sağlık durumunu bilmek istiyor. Sovyetler döneminde 70 yaşındaki genel sekreter gizli nedenlerden dolayı aniden ölene kadar herhangi bir sağlık sorunu yoktu. Vladimir Putin'inde sağlık durumunun gittikçe kötüleşiyor olduğu ile ilgili ısrarlı söylentiler vardır. Rus devlet başkanının yurt dışı gezileri ile dolu zengin Aralık ayı programı bu söylentileri doğrulayacak ya da yalanlayacaktır" diye yazdı.

Bu arada bir Türk gazetesi Turkish Weekly 1 Aralık tarihinde Putin'in Türkiye'yi ziyaret nedeninin belirsiz olduğunu bildirdi. Taraflar ihtilaflı sorunları tartışmamaya karar verdiler ve kendilerini karşılıklı işbirliği üzerine görüşmeler yapmakla sınırladılar. Özellikle, Ekim ayında Ankara'da indirilen ve Suriye'ye askeri bir kargo taşıyan Rus uçağı ve askeri malzemeye el konulması konuları tartışılmayacak. Putin herhangi bir karar vermek zorunda kalmayacak.

Ankara'da ki bir Rus büyükelçisi Vladimir Ivanovskiy 30 Kasım günü muhabirlere:

"Türk ve Rus liderlerinin uluslararası konjektür yüzünden karşılıkli ilişkilerini riske atmamaya karar verdiklerini" söylediğini yazdı Türk gazetesi.

Kaynak: Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.