Anasayfa » , , , , , , , , , , , , , , , » Çeçenistan Dağlarında Şiddetli Çatışmalar!

Çeçenistan Dağlarında Şiddetli Çatışmalar!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 4 Aralık 2012 Salı | 18:08

İşgal altındaki Çeçenistan'ın Vedeno, Bamut ve Dargo bölgelerinin dağlık kesimlerinde patlamalar yaşandı. Öte yandan Kukla Kadirov'un adını taşıyacak olan bir caminin temelinin atıldığı öğrenildi.

Vedeno'da İşgalcilere Mayınlı Saldırı

Çeçenistan'ın Vedeno bölgesinde mücahidlerin kurduğu mayınlı tuzağa basan Rus işgalciler kayıp verdi. İşgal medyasının çarpıtarak yaptığı haberlerde 2 askerin yaraladığı iddia edildi. Ayrıca Vedeno'nun Dargo bölgesinde 1 Kadirovist işbirlikçi askerin mayına bastığı ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı açıklandı.
Kış aylarının gelmesiyle birlikte her yıl mücahidlerin karargahlarına karşı rutin olarak yapılan (sözde) temizlik operasyonlarını; Doğu bölgesinde Kadirov'un kukla ordusu, Batı bölgesinde ise işgalci Rus ordusu yapıyor.

Doğu bölgesi Genel Komutanı Emir Hüseyin'in ve Batı bölgesi Genel Komutanı Emir Hamzat'ın bu senede işgalcilere ve işbirlikçilere kök söktürmesi bekleniyor.

Bamut Dağları Bombalandı!

Çeçenistan'ın Assinovskaya bölgesindeki Bamut köyünün dağlık kesimi geçtiğimiz Cuma günü öğleden sonra işgalci Rus kuvvetleri tarafından hava bombardımanına tabi tutuldu.

Bombardırmandan önce Bamut köyü civarına büyük miktarda asker sevkiyatı yapıldı. Haber kaynakları helikopterlerin dağları bombalamasının ardından herhangi bir çatışmanın yaşanmadığı bildirdi.

Kadirov Bu Defa Kendi Camisini Yapıyor!


Çeçen kuklaların lideri Ramzan Kadirov'un kendi adını taşıyan caminin yapımına başladı. Cami inşaatına Şali şehir merkezinde başlanıldı. Mürted başı Kadirov'un iddiasına göre caminin ismini Şali şehri vatandaşları ve din görevlileri birlikte verdi.

Cami inşaatının temeli zikirler ve mevlütlerle atıldı. 10.000 kişilik olması planlanan caminin 3 yıl içerisinde bitmesi planlanıyor.

Öte yandan bazı forumlarda konuyu ele alan Kafkasyalı gençler, Kadirov'un ömrünün bu inşaatının sonunu görmeye yetmeyeceğini iddia etti.

Kaynak: Anadolu Haber Günlüğü

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.