Anasayfa » , » Putin ve Bakanlarının Hastalık Sorunu!

Putin ve Bakanlarının Hastalık Sorunu!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 5 Aralık 2012 Çarşamba | 18:24

Aylar sonra Putin'in ilk yurt dışı seyahati olan Türkiye seyahati Rusya'nın istikrarı adına yıkıcı oldu. Uluslararası basın sadece ziyaretin içeriği için değil ayrıca Putin'in kötüleşen hastalığı için de ziyarete odaklandı.

BBC News Rusça Servisi Putin'in şiddetli sırt ağrısı çektiğini bildirdi ve Türk başbakanı Recep Tayyip Erdoğan eli ayağı tutmayan güçsüz Putin'e yardıma geldiğini ve ağır hasta olan Putin'i sandalyeye oturduğuna dikkat çekti.

Türk haber servisi DHA Putin'in "sırt sorunu" konusunun gündemde ilk madde olduğunu bildirdi. Liderler tokalaşıp, görüşmelere oturur oturmaz Putin Türk başbakanının sağlık durumu ile ilgili sorduğu doğrudan bir soruya cevap verdi, sadece ona spor yapmasını tavsiye etti. Putin'in kısa Türkiye ziyareti sırasındaki bir ayrıntı konuyla ilgili haberleri dağıtan Rus haber servisleri tarafından verilmedi.

Resmi olarak Putin, Üst Düzeyde İşbirliği Konseyi'nin üçüncü yıllık toplantısına katılmak için İstanbul'daydı. Sonra taraflar kapalı ve genişletilmiş görüşmelere geçti ve sonuçlar muhabirlere anlatıldı.

Bu arada Putin'in Türkiye ziyareti sadece Putin için yorucu ve zahmetli olmadı ayrıca kriminal dışişleri bakanı Lavrov için de acı içinde geçti. Tam anlamıyla acı içinde geçti. Çünkü Lavrov haydudu otelde merdivenlerden kaydı ve düştü. Türk haber servislerine göre birkaç defa yuvarlanan haydud bileğini kırdı.

Ana tartışma konusu Suriye oldu. Putin ve Erdoğan'ın yorumlarına bakılırsa herhangi bir uzlaşıya ulaşılamadı. Her iki liderde Suriye konusunda önceki tutumlarını sürdürdü.

Ayrıca Putin'in İstanbul ziyareti protesto edildi. Protesto Kafkasyalı mültecilerin temsilcisi olan STK İmkander ve bir diğer STK Özgür-Der tarafından düzenlendi.

Göstericiler Putin'i ve Kafkasya'da işlediği suçlarını ve Suriye'de zalim Esad rejimine desteğini kınayan poster ve pankartlarla birlikte Rus konsolosluğunun yanında toplandı.

Kaynak: Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.