Anasayfa » , , , , , , , , , , , , , , » Seri Katil Zona Cinayetleri İtiraf Etti!

Seri Katil Zona Cinayetleri İtiraf Etti!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 5 Aralık 2012 Çarşamba | 18:30

Türk yetkililere göre Zona kod isimli Gürcü vatandaşı bir Rus katil Gürcü istihbaratı ve Rus FSB çifte ajanıdır ve İstanbul'da 2008 yılında İslam Canibekov ve 2009 yılında Ali Osayev (Musa Atayev) isimli Kafkasya Emirliği yetkililerini öldürdüğünü itiraf etti. Bu haber Türk TV kanalı Kanal D'nin 1 Aralık 2012 tarihli Ana Haber Bülteni'nde yer aldı.
 
İlaveten Zona ayrıca 16 Eylül 2011'de İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde öldürülen 3 Çeçen mülteci Berg-Haj Musayev, Rüstem Altemirov ve Zaurbek Amriyev cinayetlerinde rol aldığını da itiraf etti.
 
KGB katiline göre cinayetleri işleyen KGBli 2 profesyonel katil Türkiye'ye Rus Olimpiyat Komitesi resmi bir delegasyonunun parçası olarak giriş yaptı.
 
Zona, yani Ruslan Papaskeri Gürcü vatandaşıdır. Kafkasya'da durumu izleyen Amerikan Jamestown Vakfı Enstitüsüne göre onun gerçek adı Ali Dabuyev'dir.
 
Zona'nın kardeşi Musa Dabuyev'de ayrıca bir katildir. O Azerbaycan İçişleri Bakanlığı Suç Soruşturma Bölümü polis operatörü Hacı Mammadov liderliğinde Azeri ve Çeçen gangster çetesinin bir üyesidir. Çete, Azerbaycan'da işadamı kaçırma ve öldürme suçları işledi.
 
O yakalanarak 2005 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 2007'de Azeri başkenti Bakü'de ki Temyiz Mahkemesi tüm çete üyeleri için verilen kararı onadı. Katil ve adam kaçıranlar çetesi toplam 26 kişiden oluşuyor. Çete üyelerinin 10 tanesi ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
 
Bu arada Kanal D İstanbul'da işlenen Çeçen mülteci cinayetleri hakkında bazı ayrıntıları bildirdi.

                                                                
                                                           ***

Dava dosyasına ve Zona'nın (yani Ruslan Papaskeri veya Ali Dabuyev) itiraflarına göre katil farklı isimlerde 12 ayrı pasaport kullandı. Zona Türkiye'yi en az 58 defa ziyaret etti.
 
Katil, Suriye'den Türkiye'ye girdiği ve Mısır'a uçmak üzere hazırlanırken Türk Terörle Mücadele Dapartmanı servisi tarafından İstanbul'da yakalandı. Türk basını katilin Mısır'ı ziyaret etme amacını belirtmedi.
 
Zona'nın çetesinin diğer 5 üyesi de ayrıca 16 Kasım tarihinde tutuklandı daha sonra kefaletle serbest bırakıldı ve sonra tekrar tutuklandılar. Onlar şu anda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'nde tutulmaktadır.
 
Tutuklular: Ahmet Zakayev'in kişisel temsilcisi ve vekili Uveys Ahmedov, kardeşi İmran Ahmedov ve Ali, Turko ve Musa adında diğer 3 suç ortakları.
 
Londra merkezli sürgünde demokratik İçkerya dışişleri bakanı Ahmet Zakayev'in Uveys Ahmedov adını kullanarak veya doğrudan kendi adını kullanarak Zona ile sürekli bir iletişim halinde olduğunu biliniyor. Zona'nın Türkiye'de İmran Ahmedov'un evinde kaldığı ortaya çıktı.
 
Tutuklanan bu kişilerden bazıları özellikle Ahmedov kardeşler- Uveys ve İmran'ın- Şemsuddin Batukayev'e yönelik bir suikast girişimi suçlamaları ile daha önce de tutuklandıklarını hatırlatalım. Ve Ruslan Papaskeri hakkında Türk basınına göre, arama emri çıkmıştı. Bu konuda ayrıntılı bilgiyi linkte bulabilirsiniz.


                                                             
                                                  ***
Başarısız suikastçi Bahram Batumayev'in tanıklığına göre kendisi Kadırov'un emriyle Çeçenya'dan Türkiye'ye gönderildi. Kadırov'un bir yardımcısı Bay-Ali Tevsiyev bu kişiye talimatlar verdi. O, Batumayev'e Türkiye'de Uveys Ahmedov ile buluşacağını ve sonraki talimatları Ahmedov'dan alacağını söyledi.
 
Batumayev daha sonra ifadesini değiştirdi. Görgü tanıklarının bildirdiğine göre Batumayev özel bir sohbet sırasında Uveys Ahmedov'un kendisini ifadesini geri çekmezse Çeçenya'da ki akrabalarını öldürmekle tehdit ettiğini söyledi.
 
2010 yılında kesin olarak biliniyor ki Uveys Ahmedov Kafkasya Emirliği'nin yurt dışındaki destekçilerini öldürmek için Kadırov'dan 500,000 Euro avans aldı. Parayı Uveys Ahmedov'a eski ÇİC'nin İngiltere'de ki temsilcisi ve Ahmet Zakayev'in yardımcısı Ömer Sugaipov getirdi. Sugaipov Türkiye'ye Azerbaycan üzerinden geldi.
 
Bu arada Türk basını Zona ve çetesinin diğer üyelerinin 16 Kasım'da tutuklanmaları sırasında yapılan aramalarda 2 tabanca, 6 şarjör ve askeri malzemeleri el konulduğunu bildirdi.
 
Kanal D itirafları sırasında Zona'nın 2008 yılında İslam Canibekov'u ve 2009 yılında da Ali Osayev'i (Musa Atayev) şahsen öldürdüğünü kabul ettiğini bildirdi. Söz konusu kişiler Kafkasya Emirliği'nin yurt dışı temsilcileriydi.
 
KC haber kaynakları ise Musa Atayev öldürülmeden önce Zona'nın 2 hafta evinde kaldığını bildirdi. Cinayetin 2 gün öncesinde Gürcü başkenti Tiflis'e gideceğini söylediğini bildirdi.
 
26 Şubat 2009 saat 11.00 sularında Zona, Musa Atayev'in kaldığı evinin girişinde bekledi ve ona arkasından ateş ederek öldürdü. Daha sonra öldüğünden emin olmak üzere Musa Arayev'in kafasına ateş etti. Sokak kameraları katili arkasından kaydetti. Zona peruk giydiğini itiraf etti.
 
Zona ayrıca İslam Canibekov'u da arkasından vurdu. Canibekov evinin yakınlarında arabasının bagajını açtığı sırada arkasından kafasına ateş etti.
 
Katil ayrıca 16 Eylül 2011 de İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde işlenen 3 Çeçen mülteci cinayetinin planlanmasında diğer 2 KGB ajanına yardım ettiğini itiraf etti.
 
Ona göre, cinayetler İstanbul'da yaşayan çeşitli kişilerin denetiminde gerçekleşti. Türk basını sözkonusu kişilerin isimlerini henüz yayınlamadı ve işlenen 3 cinayetin planlanmasında Ruslan Papaskeri'nin (Ali Dabuyev) rolünün ne olduğundan bahsetmedi.
 
Zona'ya göre iki KGB ajanı Türkiye'ye Rus Olimpiyat Komitesi resmi bir delegasyonu ile giriş yaptı. İki gün boyunca hedeflerini takip ettiler ve 16 Eylül'de başarılı bir suikast gerçekleştirdiler.
 
KGBli katiller sahte pasaportlarla Türkiye'den ayrıldılar.
 
Türk basınına göre diğer 3 Çeçen mülteci cinayeti zanlıları Nadim Yusupov ve Aleksander Jarkov (Zharkov) isimli kişiler olduğunu hatırlatalım. Bu iki katil Çeçenleri ateş ederek öldürdü.
 
Kadırov'un yardımcısı Ziyauddin Mahayev ve ayrıca Maria M. isimli bir kadının ismi de ifşa edilmişti. Maria M. suikastlardan sonra Mahayev'in eşi kılığında Türkiye'yi terk etmişti.
 
Bütün bu cinayetlere 3 adet KGB ajanlar grubu katıldı. Detayları linkten okuyabilirsiniz.
 
Kaynak: Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.