Anasayfa » , , , , , , , , , , , , , » Dağıstan'da Rus İşgalcilerden Katliam!

Dağıstan'da Rus İşgalcilerden Katliam!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 5 Aralık 2012 Çarşamba | 18:32

Dağıstan'dan insan hakları haber kaynakları dün 21.15 sularında avukat Mahaç Gochucaliyev'den bir telefon geldiğini Goçuçaliyev'in 35 yaşındaki kuzeni Şamil Gasanov'un Çarşamba sabahı muaynehanesinde çalışırken (Dağıstan'ın başkentinde ki bir hastanede cerrah) kukla polis tarafından götürüldüğünü söylediğini belirtti.

Akşam 18.30 sularında işbirlikçi polisler Gasanov'u Akuşinskiy Bulvarı'ndaki evine getirdi. Gasanov'un 63 yaşındaki babası Sirajudin Gasanov ve 47 yaşındaki bir akrabası Goçuçali Goçuçaliyev de aynı dairede yaşıyordu.

Kısa bir süre sonra daireden silah sesleri duyuldu. Binada yaşayan insanlar derhal apartmandan çıkartıldı ve kendilerine burada "özel bir operasyonun" yapıldığı söylendi.

İnsan hakları aktivistleri derhal Dağıstan'ın bir kukla savcısını aradı ve olayı bildirdi.

Onlara "apartmanda yaşayan adamlardan birinin arama sırasında polise ateş açtığı ve eğer suçlu gönüllü olarak teslim olmazsa orada özel bir operasyonun yürütüleceğini" söylediler.

29 Kasım Perşembe günü Şamil Gasanov evine getirilmeden önce babası Sirajudin Gasanov ve kuzeni Goçuçali Goçuçaliyev'in Şamilkale (eski Mahaçkale) Sovetskiy İlçesi'ndeki bir polis bürosuna götürüldükleri ortaya çıktı. Evde yapılan sözde "arama" sırasında dairede kimse bulunmuyordu. Komşular arasındaki görgü tanıkları işbirlikçi polislerin elleri kelepçeli bir adamla eve geldiğini ve daha sonra silah seslerinin duyulduğunu bildirdi.

Eve geri dönen Mahaç Goçuçaliyev duvarlarda ve kapılarda heryerde mermi delikleri buldu ve banyoda çok sayıda kan izi, kırık bir çene, et ve beyin parçaları gördü. O, kukla polisin Şamil'i yatak odasında hava uçurduklarını düşünüyor.

Kaynak: Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.