Anasayfa » , , , , » İran Çeçen Mücahidlerden Şikayetçi

İran Çeçen Mücahidlerden Şikayetçi

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 28 Aralık 2012 Cuma | 18:58

Çeçenya'dan gönüllülerin Suriye'de Mücahidlerin safında savaşıyor olması İran devlet medyasının ağıt yakmasına neden oluyor.

Onların haberlerine göre "bir başka Çeçen terörist grubu geçtiğimiz günlerde Türkiye yoluyla Suriye'ye gitti".

"Çeçen militanların Suriye'de silahlı bir anlaşmazlık ortaya çıkar çıkmaz Suriyeli silahlı muhalefin saflarına katılan yabancı paralı askerler arasında ilk görünenler arasında olduğunu söyleyen" İran devlet haber ajansı Fars "Çeçen Mücahidlerin Suriye'ye Türkiye, Azarbeycan, Gürcistan ve İngiltere yoluyla gizlice girdiklerini" ekledi.

Daha önce, Alevi Esad rejimi yetkilileri Suriyeli silahlı muhaliflerin önemli bir bölümünün Çeçenya, Libya, Katar, Arabistan ve Afganistan'dan gelen Mücahidlerden oluştuğunu öne sürmüştü.

Alevi Esad rejimi askerlerinden biri Fars haber servisine "bir terörist grupla çatışmalar sırasında grup üyelerinin önemli bir bölümünün Çeçenya, Afganistan ve Katar ve Suudi Arabistan gibi diğer komşu ve bölge ülkelerinden tutulan paralı askerler olduklarını gördük" dedi.

İran basınına göre Mücahidlerin eğitim ve Suriye'ye sevkiyatları El Kaide tarafından yürütülüyor.

Tahran, El Kaide'nin bu sonbahar ayında Afganistan sınırı yakınındaki Pakistan'ın Kuzey Veziristan'da bir Mücahid eğitim kampı kurduğunu ve Mücahidlerin Suriye'ye sevkiyatını sağladığını belirtti.

Bu bağlamda Batılı ve Arap basınına göre Kafkasya Emirliği'nden gönüllülerin şu anda Suriye'de savaşıyor olduklarından bahsedildiğini belirtelim. Savaşanlar arasında Dağıstanlılar, Çeçenler, İnguşlar, Kabardeyler, Balkarlar ve KE'nin diğer halklardan temsilciler vardır.

Kaynak:Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.