Anasayfa » , , , , , , , » Kafkasya Emirliği Cihadına Genel Bakış

Kafkasya Emirliği Cihadına Genel Bakış

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 26 Aralık 2012 Çarşamba | 18:58

Kafkasya Emirliği Haber kaynaklarının verilerine göre, 10-20 Aralık 2012 (26 Muharrem-7 Safer 1434 Hjr) tarihleri arasında Kafkasya Emirliği Vilayetlerinde öne çıkan olayların ve gelişmelerin genel özetleri şöyledir.

10 Aralık 2012 (26 Muharrem 1434 Hjr)


— Kafkasya Emirliği Ğalğayçuo (İnguşetya) Vilayeti


İşgal medya kaynakları İnguşetya, Nazran Dalakovo köyünde kukla yönetim silahlı çetesinin Mücahid şüphelilerinin kaldığı bir evi bloke ederek 2 Mücahidi şehid (insh'Allah) ettiği duyuruldu. İşgalcilere göre, Mücahidlerden birinin kimlği Riyadus Salihin Cemaati (Şehidler Taburu) Mücahidlerinden Suleman Shanhoev'di. Ancak bu, kukla yönetim tarafından kurban edilen sıradan bir yerel sakinde olabilir. Mücahid komutanlığı,işgalcilerin iddialarını teyid etmedi.

— Kafkasya Emirliği Nohçiyçuo (Çeçenya) Vilayeti


Sunja sektörü, Assinovskaya köyünde iki yerel sakin Müslüman kadın bölgedeki Mücahid gruplardan birine erzak ve ihtiyaç malzemesi temin ettikleri iddiasıy ile Kadirov silahlı çetesi ROVD tarafından tutuklandı. Kuklalara göre, iki yerel sakin Müslüman kadın suçlarını itiraf etti.

11 Aralık 2012 (27 Muharrem 1434 Hjr)


— Kafkasya Emirliği Nohçiyçuo (Çeçenya) Vilayeti

Vedeno sektörü, Dargo köyü alanında patlayıcı madde bulunan bir cephanelik ele geçirildi. Kadirov silahlı çetesinin iddiasına göre, patlayıcı etkisiz hale getirildi.
 
— Kafkasya Emirliği KBK (Kabardey-Balkar-Karaçay) Birleşik Vilayeti

Haber kaynağının bildirdiğine göre bir kaç yıldır, Aşırılığı Önleme Merkezi ve Allah düşmanı lideri Beslan Mukozhev tarafından yönetilen MVD-KBR (Kabardey-Balkar içişleri bakanlığı-özel kuvvetler) FSB çetesi, 11 Aralık günü Tirnıauz da yerel Müslümanlardan Mücahit Marat Tebuev'i pusuya düşürdü.

Marat, kendini pusuya düşüren, kukla yönetim FSB çetesi ile girdiği silahlı çatışmada şehid (insh'Allah) oldu. Ancak, kafir çetesinden Binbaşı rütbesinde 38 yaşındaki Alexander Knyazev'i başının sağ tarafından vurarak ağır yaraladı. Kafir çetenin rütbelisi hastaneye kaldırılırken yolda öldü. O çatışmada ağır yaralan bir başka Teğmen rütbelisi FSB kafir çete üyesi ağır yaralandı.

Evde 3 Mücahid, Marat'ın babası ve 25 yaşındaki 4 hamile eşi Indira Dzhappueva bulunuyordu. 11 Aralık ve 13 Aralık tarihleri arasından süren ve eşit olmayan savaşta 5 kişi şehid insh'Allah edildi

Evde bulunanlardan, Marat'ın 60 yaşındaki babası ve 25 yaşındaki 4 aylık hamile eşi ayrıca 3 Mücahid (Azamat Budaev,Arthur Eneev ve birinin kimliği tepit edilemedi)

Görgü tanığı yerel sakinlere göre, Nalçik şehir morgunda (işgalcilerin lideri Binbaşı rütbeli Alexander Knyazev'in dışında) biri tamamen yanmış kimliği tespit edilemeyen kişi de dahil toplam 5 kişinin cenazesi vardı.

Marat'ın görgü tanığı komşuları, kukla yönetim MVD-KBR (Kabardey-Balkar içişleri bakanlığı-özel kuvvetler) FSB çetesinin zırhlı BTR askeri araçları ile eve roket bombalı saldırı yapıldığını ve iki komşu evininde tamamen yandığını toplam 3 evin yıkıldığını bildirdi.

11 ve 13 Aralık tarihleri arasında,Tirnıauz da Mücahidler ile yerek kukla silahlı çetesi arasında meydana gelen eşit olmayan savaşta, kukla yönetim MVD (içişleri bakanlığı) kendi raporunda, 2 kukla FSB çete üyesinin öldüğünü (biri Binbaşı rütbeli) en az 3 tanesinin ağır yaralandığını (biri Teğmen rütbelisi) bildirdi. Ancak yerel görgü tanıklarına göre kukla yönetim FSB özel kuvvetler çetesinin kayıpları açıklanandan daha fazla. Çünkü olay yerine çok sayıda ambulans geldi ve bölge hastanesine çok sayıda insan taşıdılar.

12 Aralık 2012 (28 Muharrem 1434 Hjr)


— Kafkasya Emirliği Ğalğayçuo (İnguşetya) Vilayeti


Malgobek Bölgesi Sagopshi köyü alanında yerel kukla polis çetesi 2 ayrı yerde patlamaya hazır bomba keşfettiğini ve imha edildiğini duyurdu. İddiaya göre, patlayıcı maddelerden biri bir yerel sakinin evinde ele geçirildi.Kuklaların iddiasına göre, teslim olmaya yanaşmayan ev sahibi silahlı çatışmada öldürüldü.

13 Aralık 2012 (29 Muharrem 1434 Hjr)


— Kafkasya Emirliği Dağıstan Vilayeti


Shamilkale (eski Makhachkale) Akushinsky caddesi üzerinde akşam saatlerinde kukla yönetim polis çetesi kimlik kontrolü bahanesi ile bir aracı durdurmak istedi ve çıkan silahlı çatışmada 3 Mücahid şehid edildi. Ancak bu uydurma ve versiyon bir haberdi. Haber işgal medyasında duyuruldu ancak kafirler haberi asılsız olduğu gerekçesi ile yalanladı.

14 Aralık 2012 (1 Safer 1434 Hjr)

 
— Kafkasya Emirliği Dağıstan Vilayeti

İşgal medyası Gumbet bölgesinde terkedilmiş bir evde patlayıcı ele geçirildiğini ve imha edildiğini duyurdu.

— Kafkasya Emirliği KBK (Kabardey-Balkar-Karaçay) Birleşik Vilayeti


Elbruz İlçesi'ne bağlı Bılım Köyü'nden yerel sakin Muslim Apsuvaev öldürüldü. Kukla yönetim MVD (içişleri bakanlığı) çetesinin raporuna göre, Muslim Apsuvaev, Tirnıauz da meydana gelen sözde «özel operasyon» ile bağlantılı olarak sorgulanmak için Pyatigorsk bölgesine elleri kelepçelenerek götürüllürken yolda kaçmayı başardı.

Apsuvaev'in evini bloke eden kukla yönetim MVD-KBR (Kabardey-Balkar içişleri bakanlığı-özel kuvvetler) FSB çetesi teslim olmayı reddetiği ve karşı koyduğu bahanesi ile sözde «özel operasyon» düzenleyerek yerel sakin Muslim Apsuvaev'i öldürdü.

15 Aralık 2012 (2 Safer 1434 Hjr)


— Kafkasya Emirliği KBK (Kabardey-Balkar-Karaçay) Birleşik Vilayeti


Kukla kaynaklar, Nalçik'te, Lermantov ve 9-Mayıs caddelerinin kesiştiği noktada, F-1 el bombası, TNT kalıpları ve  patlayıcı madde ele geçirildiğini ve imha edildiğini duyurdu.

16 Aralık 2012 (3 Safer 1434 Hjr)


— Kafkasya Emirliği Dağıstan Vilayeti


İşgal medyası, Kaspiysk yerlisi Kamil Abdulhalikov isimli yerel sakinin bir polis kontrol noktasında kimlik belgelerini göstermeyi reddettiği için kukla yönetim polis çetesi tarafından vurulduğunu duyurdu. İşgalciler bu olayın ardından Kamil Abdulhalikov'u hemen Militan ilan etti. Ancak babası, oğlunun Dindar biri olduğunu Mücahidler ile ilgisinin olmadığını söyledi.

17 Aralık 2012 (4 Safer 1434 Hjr)


— Kafkasya Emirliği Nohçiyçuo (Çeçenya) Vilayeti

Sunja sektörü, Assinovskaya köyünde 21 yaşındaki bir genç yerel sakin bölgedeki Mücahid gruplardan birine erzak ve ihtiyaç malzemesi temin ettikleri iddiası ile Kadirov silahlı çetesi ROVD tarafından tutuklandı. Kuklalara göre,genç erkek Ekim ayında Mücahidlere yiyecek ve erzak temin ettiği suçlarını itiraf etti.

18 Aralık 2012 (5 Safer 1434 Hjr)


— Kafkasya Emirliği Dağıstan Vilayeti


Rus işgalcilerin haber kaynakları,Rabbanikala (eski Kizilyurt) ilçesinin Çontaul Köyü'nde sabah yerel saat ile 04.00 civarı mürted polis çetesine yönelik bombalı bir saldırı gerçekleştiğini bildirdi.

İçinde mürted polisin bulunduğu araca Çontaul Köyüne 150 metre mesafede bombalı saldırı gerçekleşti, sabotaj eyleminin ardından mürtedlere otomatik silahlarla ateş açıldı.

Mücahidlerin kurduğu bir pusu sonucu 5 Rus kuklasının öldürüldüğünü ve 8 kuklanında ağır yaralandığını bildirildi.

İşgal kaynaklarının verilerine göre bu saldırı sonucu 5 mürted yaralandı.

İlk saldırıdan sonra Mücahidler, saldırı mahallinde araştırma yapmak için gelen bir diğer kukla polis grubunu daha havaya uçurmuşlardı. "Operatif Anakarargah" Rus terörist grup yetkilileri bombanın bir cep telefonu ile uzaktan kumanda ile patlatıldığını söylemiş ancak "kimsenin yaralanmadığını" iddia etmişti. Gerçekte ise arka-arkaya iki ayrı Mücahid operasyonunda aynı yerde, 5 Rus kuklasının öldürüldü ve 8 kukla da ağır yaralandı.

Aynı gün, Hasavyurt'ta kukla polis çetesi, 22 yaşındaki yerel bir gen. sakini Mücahidlere son bir kaç aydır erzak ve lojistik yardımı yaptığı bahanesi ile tutukladı.

19 Aralık 2012 (6 Safer 1434 Hjr)


— Kafkasya Emirliği Ğalğayçuo (İnguşetya) Vilayeti


Rus işgal kaynakları, Ğalğayçuo Vilayeti (İnguşetya) nin Nazran'da akşam 20:30 civarı başlayıp gece yarısına kadar süren çatışma sonucu 3 mücahidin şehid (inşAllah) olduğunu iddia etti.

Kafirler,kendi taraflarından ise 1 FSB üyesinin (Yüzbaşı rütbeli Belausov isimli) yaralandığını bildirdiler.

İşgal kaynaklarının iddialarına göre, 1987 Ayup Hadadov, 1981 doğumlu Movsar Katsiev ve 1987 doğumlu Hamzat Pugoev şehid (inşAllah) edildiler. İşgal kaynaklarının iddialarına göre, Ayup Hadadov Kafkasya Emirliği Nohçiyçuo (Çeçenya) Vilayeti Kurchaloy sektörü Mücahid komutanıydı.

20 Aralık 2012 (7 Safer 1434 Hjr)


— İdil-Ural / İnternet

İnternet kaynaklarında Tataristan Mücahidleri Emiri Abdullah'ın bir video çekim bildirisi yayınlandı. Tataristan Mücahidleri Emiri Abdullah Mücahidlerin 2-4 kişilik gruplar halinde doğrudan Rus işgalci kafirler ile mücadeleye hazırlandığını duyurdu.

Ayrıca onların yaptığı sabotaj organizasyonlarından bazıları: Moskova banliyö biriminde doğalgaz boru hattı havaya uçuruldu, 2 FSB çete üyesi ortadan kaldırıldı, Krasnodar Kray bölgesinde Tatar Mücahidler bir yük trenine sabotaj düzenledi 12 vagon kullanılmaz hale getirildi.

Tataristan Mücahidleri Emiri Abdullah, video bildirisinde «biz Allahı inkar eden kafirler ile kendi evlerinde mücadele edeceğiz» dedi.

Kaynak: Kavkaz Jihad

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.