Anasayfa » , , , , , , » İdil-Ural Ormanlarında Başkır Mücahidleri Var

İdil-Ural Ormanlarında Başkır Mücahidleri Var

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 9 Aralık 2012 Pazar | 18:01

İşgalci RF Rusya MIA (içişleri bakanlığı) kaynakları, Urallar bölgesi İdil-Ural ormanlarında Başkurdistan’lı Mücahidlerin fiili olarak varlığını resmen kabul ettiğini duyurdu.

MIA Urallar bölge komutanlığı lideri Alexander Poryadin, Çelyabinsk veya Perm bölgesi ormanlarında Başkurdistan’lı Mücahidlerin Eğitim kampları olduğu iddiasında bulunarak kısa zaman içinde bölgeye askeri bir operasyon yapılacağını söyledi.

Haber kaynaklarına ulaşan bir başka bilgiye göre, MIA Urallar bölge komutanlığında görevli bir Teğmen rütbelisi, «FSB kuvvetlerinin bölgede bir arama keşif faaliyeti yürüttüğünü ve orada Mücahidler varsa bile eğitim kamplarından çekildiklerini çünkü hiçbir ize rastlayamadıklarını» söyledi.

Bu arada hatırlatalım, 2010 yılı 12 Haziran tarihinde, Perm bölgesinde, 3 Mücahid tarafından DPS (Trafik polisi) kuklalarına bir operasyon düzenlendi. Mücahidler kukla trafik polislerinin Kalashnikov ve Makarov tabancalarına ganimet olarak el koydular.

Kafirlerin FSB istihbaratı Mücahidlerin kimliklerini Ilpat Shafiev, Nafis Shaymuhammedov ve İrek Gurnullin olarak bildirdi. Kafir kaynaklarının bilgilerine göre, o Mücahidler Çelyabinsk-Petrovsk bölgesi arasındaki Doğalgaz boru hattını patlatmayı başardılar. Daha sonra 3 Mücahid Başkurdistan, Arhangelsk  bölgesinde FSB özel kuvvetleri ile girdikleri silahlı bir çatışmada şehid edildiler.

Kafir kaynaklarına göre, Başkurdistan bölgesinde, bu güne kadar böyle operasyonlarda FSB özel kuvvetler ve MIA iç askerinin kullanıldığı bilinmiyordu. Kafirlerin harp kaynaklarına göre, özel durumlar sadece Kuzey Kafkasya bölgesinde meydana geliyor ve bu askeri birlikler oralarda kullanıyor.

Kaynak: Kavkaz Jihad

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.