Anasayfa » , , » Dağıstanlılar Davasında "Terör" Kanıtı Yok

Dağıstanlılar Davasında "Terör" Kanıtı Yok

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 10 Aralık 2012 Pazartesi | 16:21

Prag'da ki KC haber kaynağına göre "Dağıstan'da terörist destekçileri" hakkında 20 Eylül'de başlayan bir "duruşma" 2013 Ocak ayına kadar ertelendi. Savcı mahkemeye "delil" olarak zanlılardan birinin evine yapılan baskın sırasında polisin çaldığı Said Buryatyalının bir video vaazını sundu.

Avukat savcıya sordu: "bu videonun bu dava ile alakası nedir?". Savcı hiçbir şey söylemedi.

Polisin kamuoyuna mümkünse, sanıkların kendilerine nasıl korku ektiği "duruşmaya" suçlananlarla ilgili resimli bir haberi getirmesi tanıklık etti.



















Bir Prag gazetesi Parlamentni Listy 3 Aralık ta 5 erkek ve 1 kadınla ilgili "davayla" ilgili haberinde gardiyanların sanıkların tam karşısında sanıklara silah doğrultarak oturduklarını bildirdi. Gardiyanların elleri tetikteydi. Zanlıların kafaları örtülüydü ve elleri kelepçeliydi.

Polisler "mahkemeye" "delil" olarak çok fazla gürültülü ve ne denildiği çok az anlaşılan telefon dinleme kayıtlarını sundu.

Bir çevirmen çevirinin çok güç olduğunu söyledi. Dinlenen kayıtlarda anlaşılan şey Dağıstanlı sanıkların birbirlerine "Selamun aleykum" diye selam verdikleri.

Polis memurları sanıkların "israil'e" bir saldırı düzenlemeyi planladıklarını iddia etti. Elde edilen "telefon kayıtları" zanlıların Filistin'de okulları bombalayan Yahudilere lanet okuduklarını ve "'israil' çok küçük olmasına rağmen kahrolası Yahudi köpeklerin neden ezilmediğini" merak ettiklerini ortaya çıkardı.

Dinlenen telefon kayıtları ayrıca zanlıların Prag'da evsiz insanlar "Noel"de soğuktan donarken Çeklerin "Noel" hediyeleri için oldukça fazla para harcaması hakkında konuştuklarını gösterdi. "Söz konusu dinlenen" görüşmelerde kesinlikle "terörizm" le ilgili bir durum söz konusu değildir.

Gazete ayrıca Kafkasyalıların tutuklanmasından bir hafta sonra bir yorumcu olan Martin Fendrich'in bir dergi de "Sekiz, Bin Laden tutuklandı" diye yazdığını hatırlattı. Parlamentni Listy Amerika'nın gerçek Bin Laden'e suikast düzenlemesinden hemen sonra Kafkasyalıların tutuklanmasını Çek istihbarat servislerinin Amerikalıların beğenisini kazanma isteği ve Amerikalılara kendi önemlerini gösterme isteği olduğuna dikkat çekti.

Gazete tüm sanıkların aynı gün 3 Aralık'ta suçsuz oldukları için serbest bırakıldıklarını ifade etti. Ancak Prag'da ki KC haber kaynağının belirttiği gibi Çek Cumhuriyeti'nde demokratik polis fantezilerinden kurtulmak o kadar kolay değildir. Masum Dağıstanlıları derhal serbest bırakma yerine "dava" ileri tarihe ertelendi.

Kaynak: Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.