Anasayfa » , , , » Çeçenlerden Pankisi Vadisinde Eylem!

Çeçenlerden Pankisi Vadisinde Eylem!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 4 Aralık 2012 Salı | 18:06

Kafkasya Emirliği kaynaklarının bildirdiğine göre; Gürcistan’ın Pankisi Vadisi’nde yer alan Duisi Köyü’nde yaklaşık 150 kişi, geçtiğimiz Pazar günü yerel polis departmanının önünde bir eylem yaptı.

Eylem, geçen yaz Lapota Vadisi’nde meydana gelen olaylar esnasında tutuklanan Ahmed Çatayev’in durumunu Gürcü yetkililere hatırlatmak amacıyla yapıldı.

Bilindiği gibi Çatayev, Gürcü yetkililerin isteği üzerine yeni mücahidlerle müzakerede arabulucu olmak için vadiye gitmişti. Gürcü yetkililer, bizzat O’nu müzakereci olarak seçmişlerdi. Bundan sonraki olaylar bilinmektedir.

Daha sonra O, müzakere esnasında Gürcü tarafından gelen ateş sonucu vuruldu. Ölüm tehlikesi içinde 10 gün boyunca ormanda saklandı. Daha sonra kendisi bir kontrol noktasına geldi.

Aldığı yaradan dolayı ayağında kangren başlamıştı. Bu yüzden ayağı kesildi ve şu an sağlık durumu iyi değildir. Ciddi bir tıbbi yardıma ihtiyacı vardır fakat hiçbir suçu olmamasına rağmen Gürcü yetkililerin isteği doğrultusunda hapishanede tutulmaktadır.

Duisi Köyü’ndeki eylemin katılımcıları, bu durumun en kısa süre zarfında çözülmesini talep ettiler. Kafkasya Emirliği kaynakları, 4 Aralık tarihinde de (bugün) benzer bir eylemin Tiflis’te yapılacağı bilgisini ilettiler.

Pankisi Vadisi sakinleri, Gürcü yetkililerden suçlu değil mağdur durumunda olan bu ağır hastayı serbest bırakmaları için çağrıda bulunuyor.

Kaynak: Kavkaz Jihad

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.