Anasayfa » , , , , , , , , , , » Kadirovcular Bu Kez İnşaat İşçisi Kaçırdı

Kadirovcular Bu Kez İnşaat İşçisi Kaçırdı

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 24 Kasım 2012 Cumartesi | 15:02

Waynakh haber sitesinin belirttiğine göre, Bir Çeçen anne, İnsan Hakları Merkezi “Memorial”e yaptığı yazılı başvuru ile oğlunun işgal altındaki Grozny’de kaçırıldığını bildirerek yardım istedi.

Çeçenya’nın Açkoy-Martan kentinde ikamet eden Malika İsmailova’nın verdiği bilgiye göre, 1983 doğumlu oğlu Aslan Ruslanoviç İsmailov, Grozny’de bir inşaat sahasında işçi olarak çalışmaktaydı. 16 Kasım günü aldığı bir telefon ile inşaat sahasında İnguşetya’dan Lom-Ali adlı şahsı görmesini istediler. Aslan oraya gittiğinde ise bir araba içerisinde onu bekleyen kimliği belirsiz şahıslar tarafından hemen aracın içerisine atıldı. Ardından araba süratle olay yerinden bilinmeyen bir yöne doğru gözden kayboldu. Ancak Aslan cep telefonundan annesine ulaşarak, kaçırıldığını ve yardım etmesi için hemen amcasını bulmasını isteyebildi. Anne İsmailova ardından defalarca kez oğluna ulaşmaya çalıştıysa da cep telefonu kapalıydı.

22 Kasım itibariyle, akrabaları halen Aslan İsmailov’un nerede olduğunu ya da akıbetinin ne olduğunu bilmiyor. Anne Malika İsmailova, “Oğlumu neden kaçırdıklarını anlamıyorum. Yasadışı hiçbir şeyle bağlantısı yoktu. Herhangi bir şey yaptığından şüpheleniyorlarsa bile, kaçırmaları mı gerekiyor, hukuk kuralları yok mu?” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.