Anasayfa » , , , , , , » Çeçenlerin Katili "Zona" Esad'a Çalışmış!

Çeçenlerin Katili "Zona" Esad'a Çalışmış!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 26 Kasım 2012 Pazartesi | 19:23

"Bugün" gazetesinde yeralan habere göre; öldürülen 3 Çeçen komutan soruşturmasında tutuklanan Papaskeri'nin Gürcistan İstihbarat Örgütü'ne çalıştığı ortaya çıktı. Çok sayıda Rus ve Gürcistanlı paralı askeri yardım için Esad'ın ordusuna teslim ettiği öğrenildi.

İstanbul Zeytinburnu'nda 16 Eylül 2011 tarihinde Berg-Khazh Musaev, Rustem Altemirov ve Zaurberk Amriev adlı 3 Çeçen komutana düzenlenen suikast ile ilgili sır perdesi aralanıyor.

Geçtiğimiz günlerde MİT'in yaptığı tespit sonrası İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün gözaltına aldığı 6 kişiden biri olan Ruslan Papaskeri'nin uluslararası derin bağlantıları dikkat çekti. Polisteki 4 günlük sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Gürcistan uyruklu, 'Hayalet' kod adlı Papaskeri'nin Gürcistan İstihbarat Örgütü'ne çalışan ajan olduğu belirlendi.

Uzun süredir MİT'in takibindeki Zona takma adını kullanan Papaskeri'nin Esed'e gönderilen Rus ve Gürcistanlı özel savaş eğitimi almış paralı askerler için aracılık yaptığı anlaşıldı.

Suriye'de direnişin başlamasından sonra gruplar halinde savaşçı askerleri Şam'a götüren Papaskeri'nin beraberindeki askerlerin Türkiye'den geçiş esnasında dikkat çekmemesi için 'Özgür Suriye Ordusu'na götürüyorum" izlenimi verdiği iddia edildi. Yakalanmadan kısa bir süre önce de Hatay üzerinden Suriye'ye Gürcistanlı savaşçı grup götürdüğü tespit edilen Papaskeri'nin dönüşte İstanbul'da yakayı ele verdiği belirtildi.

Papaskeri ve adamlarının Gürcistan İstihbaratı üzerinden Rus Gizli Servisi FSB'ye de çalıştığı belirlendi. Esed'e savaşçı sevkiyatı yapıldığına dikkat çeken istihbarat uzmanları, Rus Gizli Servisi ile kurduğu ilişkiye dair somut irtibat henüz bulunamayan Gürcü ajanın FSB ile ilişkisini ustaca örttüğü üzerinde durdu.

"Hayalet" olarak da bilinen Papeskeri'nin, Zeytinburnu'nda sokak ortasında Çeken komutanlara yönelik yapılan suikasta peruklu olarak katıldığı ve Çeçen komutanların öldüğünden emin olmak için yere düştükten sonra kafalarına ateş ettiği belirlenmişti. Papaskeri'nin aynı zamanda Çeçenistan Şeyhülislamı Şemseddin Batukaev'e yönelik suikast yapacakken yakalanan Barhram Batumaev'e silah temin ettiği iddia ediliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.