Anasayfa » , , , , , , , , , , , , , , , , » Dağıstan'da Şiddetli Çatışmalar: 16 Ölü ve Yaralı

Dağıstan'da Şiddetli Çatışmalar: 16 Ölü ve Yaralı

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 24 Kasım 2012 Cumartesi | 15:00

Kafkasya Emirliği cephesinin Dağıstan bölgesinde başkent Şamilkale ve Temirhan Şura kentlerinde yaşanan çatışmalarda 16 kişi öldü veya yaralandı. Çatışmalar yer yer devam ediyor.

Başkent Şamilkale'de Bomba Sesleri

Kafkasya Emirliği haber kaynakları, önceki gün Untsukulsky ilçesinde meydana gelen iki patlamada ölen ve yaralan kukla polislerin kayıp sayılarını güncelledi.
Son verilere göre, 5 kukla polisin öldüğü ve 9 tanesinin yaralandığı bilgisi Kafkasya Emirliği haber kaynakları tarafından teyid edildi.

İşgal medyası önceki gün (21 Kasım Çarşamba) gün boyu verdikleri haberlerde çelişkili bilgiler yayınladı. Önce 1 ölü, 3 yaralı olarak yazdılar. Sonra 2 polis ve 1 yerel sakin ölü ve 6 yaralı olarak duyurdular. Akşam saatlerinde ise Kafkasya Emirliği ve bağımsız kaynakların haberini kabullenmek zorunda kaldılar. Daha sonra yalan haberlerini geri çekerek gerçek  raporları yayınladılar.

Onlara göre, boş banka binasında sabah 09.15 civarı meydana gelen ilk patlamada 500 gr TNT'ye eşdeğer patlayıcı kullanıldı ve ölen yada yaralanan olmadı.

Polis çetesi patlamasonrası olay yerine inceleme yapmak için geldi. Bankanın kapı anahtarı, eski çalışanı şube müdürü Daud Murtazaliev’de idi ve saat 12.15 civarı banka kapısı açılıp içeri girildiğinde ikinci patlama meydana geldi. Olayda eski  şube müdürü Daud Murtazaliev’de dahil, (bir tanesi Binbaşı rütbeli Vladimir Saharov) 4 kukla polis çetesi memuru öldü ve 9 tanesi yaralandı.  İkinci patlamada ise 4 kg TNT ye eşdeğer patlayıcı kullanıldı.

Kafkasya Emirliği  kaynakları  patlama sonrası gerçekte 5 kişinin cesedinin yol kenarına dizildiğini teyid etti  ve hastanede olan yaralılar ile birlikte toplamda; biri sivil, 4 kukla polisin öldüğünü ve 9 tanesinin yaralandığını netleştirmiş oldu.

Diğer taraftan, işgal medyası aslı olmayan bir haberin peşinde kamuoyunu oyalamakla meşkuldü. Untsukulsky ilçesinde ki patlamanın ardından, "Untsukulsky bölgesinin Harachi  köyü ormanlık alanında dumanlar yükseliyor, güvenlik kuvvetleri isyancıları bombalıyor ve orman yangını var ayrıca çatışma silah sesleri duyuluyor" gibi versiyon bir haber uydurdular.
Çok geçmeden haber yalandı ve patlama sonrası kayıplarını gizlemek için şaşırtmaca olduğu ortaya çıktı. Asıl gerçek ise daha önceden rastgele atılan bir roketatar mermisin isabet ettiği yanmış ağaç resmiydi.

Temirhan Şura'da Çatışma!

Dağıstan'ın Temirhan-Şura (eski Buynaksk) kentinde 22 Kasım Perşembe günü akşam saatlerinde düzenlenen saldırıda, bir sözleşmeli asker ve yanında bulunan akrabası öldürüldü.

MVD-SKR (içişleri bakanlığı Soruşturma Komitesi) verilerine göre; olay Dostoyevski Caddesi'nde yerel saatle 19:00 civarı meydana geldi. Mücahidlerin mobil grubunun başarılı operasyonu sonucunda sözleşmeli asker R.Camalov (31) ve onun kuzeni M.Antilov, aldıkları ağır yaralardan dolayı olay yerinde öldüler. Olayla ilgili diğer ayrıntılar bilinmiyor.

Kaynak: Kavkaz Jihad + Anadolu Haberim


Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.