Anasayfa » , , , , , , , , , , » Emir Ebu Halid'in İçin Libya'da Protesto Düzenlendi

Emir Ebu Halid'in İçin Libya'da Protesto Düzenlendi

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 17 Kasım 2012 Cumartesi | 17:12

Kafkasya Emirliği haber kaynakları 2012 yılının Nisan ayında Rus işgalcilerin İstahbarat servisi FSB tarafından esir alınan Çeçenistan cephesinin Kadısı Komutan Ebu Halid'in serbest bırakılması için Libya'da 13 Kasım Salı günü protesto gösterisi yapıldığını bildirdi.

Trablus kentine 2000 km mesafedeki (Mısır'ın Batı sınırına yakın) Kufra kentinde, aralarında Türkiye'den Kufra kentine protesto eylemine katılmak için gelen Emir Ebu Halid (Süleyman Osman Azzvey)'in oğluda dahil olmak üzere çoğunluğu akraba ve yakınlarından oluşan bir grup gösterici, 13 Kasım 2012 Salı günü Emir Ebu Halid'in Rus işgalciler tarafından serbest bırakılması için protesto gösterisi düzenledi.

Libya Bayrakları, Emir Dokka Ebu Osman ve Emir Ebu Halid'in fotoğraflarını ellerinde taşıyan protestocu grup, eylemleri sırasında «Kaddafi rejimine karşı yapılan savaşta, Kaddafi saflarında yer alan paralı Rus askeri, keskin nişancıların bile yakalandığında Libyalı muhalifler tarafından öldürülmediğini ve yaralı yakalanan Rus askeri keskin nişancıların tedavi edildiğini hatırlattı.»

Diğer taraftan, Kufra kentindeki basın ajansları, «Libya'nın Kafkasya Emirliği'ne destek vermemesi için Moskova'nın Libya yönetimine baskı yaptığını» yazdı.

Bu arada hatırlatalım, 24 yıldır Cihad cephelerinde işgalcilere karşı mücadele eden tecrübeli Libya yerlisi Arab Mücahid, son dönemlerde Çeçenya Vilayeti Kadılığı görevindeki Emir Ebu Halid (Süleyman Osman Azzvey)'in ağır bir rahatsızlık geçirdiğinden dolayı tedavi için yurtdışına gönderilmesi gerekiyordu fakat çıkışı esnasında Rus FSB'si tarafından esir alındı.

Kafkasya Emirliği Mücahid komutanlığı, «Emir Ebu Halid'in Rus işgalcilerin elinde cezaevinde kötü muamele ve işkenceye maruz kaldığından emin olduğunu» daha önce de duyurmuştu.

Bu esaret ve kötü muamelenin sonucu olarak O'nda yalnızca fiziksel değil aynı zamanda ruh sağlığını etkileyecek darbeler de meydana gelmiş olmasının muhtemel olduğu ifade ediliyor.

Rus yetkililer, yaklaşık 7-8 aydır Emir Ebu Halid'in akıbeti konusunda sessiz kaldı ve O'nun hakkında şimdiye kadar hiç bir net bilgi verilmedi.

Kaynak: Kavkaz Jihad

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.