Anasayfa » , , , , , , , , , » Şehid Komutan Ebu Hafs'ı Rahmetle Anıyoruz!

Şehid Komutan Ebu Hafs'ı Rahmetle Anıyoruz!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 26 Kasım 2012 Pazartesi | 19:25

Ümmetin unutulmaya yüz tutan kan ve gözyaşı ile yıkanmış coğrafyası Çeçenistan'ın güzide kahramanlarından Komutan Ebu Hafsı şehadet yıl dönümünde rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz.

Ahlakı, terbiyesi ve Cihad meydanlarındaki şecaatli duruşuyla sadece Çeçenistan ve Kafkasya halklarının değil, tüm dünya müslümanlarının sevgisini kazanan Ferid Yusuf Ümeyre'yi namı diyar Ebu Hafs'ı şehadet yıl dönümünde dua ile anıyoruz...
Hayatı...

1973 yılında Ürdün’de doğan Ebu Hafs, üniversite eğtiminin ardından Afganistan'a cihada gitti. Afgan-Rus savaşını galibiyetle sonuçlanmasının ardından Tacikistan'daki cihad saflarına katıldı ve 1995 yılında Ruslara karşı savaşmak için Çeçenistan’a geçti. Uluslararası Gönüllü Mücahidlerin (El Ensar Ordusu) lideri olan Komutan Hattab’ın grubuna katılan Ebu Hafs, üstün zekası ve birikimi nedeniyle bu grubun eğitmeni olarak görevlendirildi.

Komutan Hattab’ın şehadetinden sonra onun yerine geçen Komutan Ebu Velid’in yardımcısı olan Ebu Hafs, Ebu Velid’in de şehadeti üzerine, Çeçenistan’daki Yabancı direnişçilerin Komutanı oldu.

Cephede gösterdiği başarılar nedeniyle Çeçen-Kafkas halkı arasında büyük bir üne kavuşan Ebu Hafs, Kafkasya Mücahidleri Şura Konseyi’nde, Komutan Şamil Basayev’in birinci yardımcılığına getirilmişti.

Şamil Basayev'in şehadetinden sonra Çeçen mücahidlerin yeni lideri Dokko Umarov’un yardımcılığı görevine getirilen Ebu Hafs,  ayrıca Çeçenistan’daki yabancı Mücahidlerin Kumandanlık görevinide yürütüyordu.

Şehadeti...

Ebu Hafs'ın 26 Kasım 2006 tarihinde lojistik faaliyetler ve Dağıstan cephesinin ziyareti için bulunduğu Dağıstan'ın Hasavyurt kasabasında işgalci Ruslarla girilen ve gün boyu süren  çatışmada sol şakağının üstünden aldığı keskin nişancı atışı nedeniyle yanındaki dört mücahidle birlikte çok istediği şehadete kavuştu.

Ey şehidimiz!
Allah sana rahmet etsin ve seni efendimize(sav) komşu kılsın...

Kaynak: Abdulkadir Polat - Anadolu Haberim

1 yorum:

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.