Abdestli Zalim: Kadirov!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 18 Kasım 2012 Pazar | 13:47

Suudi Arabistan’ın Amerikan yanlısı politikalarıyla bilinen despot Kral Abdullah yönetimi uzun bir aradan sonra Kabe’nin anahtarını şahıslara hediye etme geleneğine geri döndü.

İşgalci Rusya’nın Çeçenistan’daki kuklası Ramzan Kadirov, İslam dinine yaptığı “hizmetlerden”(!) ötürü Kral Abdullah yönetimi tarafından Kabe’nin anahtarını almaya layık görüldü! Aslına bakılırsa, Çeçen mücahidlere “Vahabi” diyip her türlü hakarette bulunan Kadirov’un kendi deyimiyle “ılımlı vahabi” olan Kral Abdullah ile ilişkilerinin başlangıcı daha eskilere dayanıyor.

2007 yılında aldığı özel bir davet üzerine Mekke'ye giden Kadirov, bizzat Kral Abdullah'ın rehberliğinde Kabe'yi yıkamış ve göz yaşlarıyla gündeme oturmuştu. Peki bu derece büyük övgülere(!) mazhar olan Ramzan Kadirov gerçekte kimdir?

Her fırsatta Çeçenliği ile övünen Kadirov aslında Ukraynalı göçmen bir ailenin bireyi. Avrupa Yahudilerinden olan dedesi İslam'ı kabul etmiş ve Çeçenistan'a yerleşerek burada yaşama başlamış. Rus düzenine sadıklığıyla bilinen Kadirov sülalesinin genç bireylerinden Ahmed Kadirov, Taşkent İslam Üniversite'sini bitirmiş ve Rusya'nın farklı bölgelerinde görevler yapmıştır. Cevher Dudayev'in Çeçenistan'ın bağımsızlığını ilan etmesi ülkesine geri dönen Ahmet Kadirov "başmüftülük" görevine kadar yükselmiştir.

2. Çeçen-Rus savaşının ayak seslerinin duyulmaya başlandığı 1999 yılında Ruslarla gizlice "işbirliği" anlaşması yapan Ahmed Kadirov, zamanın Devlet Başkanı Aslan Mashadov tarafında görevinden alınmış ve vatan haini olarak ilan edilmişti.

Bu tarihten sonra açık bir şekilde Rus yanlısı politika izlemeye başlayan mürted Ahmed Kadirov, Vladimir Putin tarafından Çeçenistan'ın (sözde) Cumhurbaşkanlığı makamına getirildi. 5 Ekim 2003'te mücahidlerin çağrısıyla halkın ezici çoğunluğunun boykot ettiği seçimleri kazanan Kadirov 2008 yılına kadar da tağutluk koltuğunu garantilemişti. Kendisine ait Kadirovsky askeri birliğinin kurulmasına öncülük eden Kadirov toplamda 2.000 adam kaçırma olayına imza atmıştır.
(Tamamının yerel askerlerden oluşan bu 7.000 kişilik askeri birlik, Çeçenistan’da günümüzde de terör estirmeye devam etmektedir.)

Aslında hiçbir şey Ahmed Kadirov'un istediği gibi olmayacaktı. 9 Mayıs 2004 tarihinde işgal altındaki Çeçenistan’ın başkenti Grozni(Cevherkale)'de, Sovyetler Birliği'nin İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilere karşı kazandığı zaferi kutlamak için şehir stadyumunda toplanan Kadirov ve avanesi, Şamil Basayev'in emriyle yapılan bir bombalı saldırıda ortadan kaldırılmıştı.

Kuzey Çeçenistan’daki terörist çetelerin lideri Ramzan Kadirov'un ismi bu tarihten sonra sıkça duyulmaya başlanmıştı. Sadece mücahidlere karşı değil, kendisini lider olarak kabul etmeyen diğer Rus yanlısı gruplara karşıda cephe alan Kadirov, kaçakçılık ve doğalgaz piyasasının tamamını ele geçirmek istiyordu. 3. Devlet Başkanı Aslan Mashadov 2005 yılında Rus özel kuvvetleri tarafından yapılan haince bir saldırıyla şehid edilirken operasyona seçkin mürted askerleriyle katılan Kadirov, babasının intikamını almak için her şeyi yapabileceğini göstermişti.

Ruslar tarafından şehid edilen 4. Devlet Başkanı Abdulhalim Sadullayev'in şehid naaşının üzerine çıkan ve çirkince küfürler eden Kadirov, Rus sahiplerine rüştünü bir kez daha kanıtlamıştı. 2007 yılında Ahmed Kadirov'dan sonra başa geçen (sözde) Cumhurbaşkanı Alu Alhanov'un ilginç(!) bir şekilde istifa etmesinin ardından başa geçen Kadirov nihayet dizginleri ele almıştı.

İşte tamda bu zamanda Mekke'ye Kral Abdullah'ın özel davetiyle giden Kadirov, Kabe'yi yıkayarak "müslümancılık" piyesinin ilk perdesini oynamıştı. Mekke dönüşünde uçaktayken "Allah'ın istemediği yolda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz" diyerek tüm dünyaya rezil olan Kadirov bu ziyareti eline yüzüne bulaştırmış ve ilginç bir ironi oluşturmuştu.
(Bu konuşma Çeçen devlet televizyonunda da yayınlanmış fakat daha sonra yayından kaldırılmıştır. Dileyenler internet üzerinden izleyebilir.)

İşgalci Rus yönetimi tarafından Çeçen kıyamını içten bitirmek için öne sürülen kukla işbirlikçi Ramazan Kadirov yaptıklarıyla tüm müslümanların nefretini kazanmıştır.

Mücahid hanımlarına işkence ve cinsel tacizde bulunan, bir şehidin bacısını herkesin içinde zorla dans ettiren(videosu hala internet üzerinde mevcuttur), kendi karısını mücahidlere acıdığı gerekçesiyle kurşuna dizen, evli kadınlara güzellik yarışması düzenleyen ve birinci olan kadına kocasının yanında paralı ahlaksız ilişki teklif eden (bu yarışma canlı yayınlandı), eşcinsel (gay) sanatçıları evine çağırtıp özel konser verdirten, tekbirlerle şarap içen, bidatleri meşrulaştıran, şirk kusan tarikatlara devlet desteği veren, İslam dininde reform olmasını isteyen, kendisine muhalif Çeçen ve Rus gazetecileri öldürten, sayısı binleri bulan faili meçhullerin sorumlusu olan, Çeçenistan dışındaki muhacir gazileri katleden, A.İ.H.M’ de yüze yakın dava kaybeden Kadirov nasıl olurda Müslüman görünmeye çalışır?

Kafkasya dağlarında Allah’ın dinin yücelmesi için verilen mücadelenin, bütün engelleme faaliyetlerine rağmen nasıl da başı dik bir şekilde devam ettiğine şahid olan Rusya, Kadirov gibi işbirlikçilerle cihadın önüne geçemeyeceğini anlamak üzeredir.

Yıllar önce Çeçenistan içlerinde baş edemediği mücahidlerle günüzmüzde tüm Kuzey Kafkasya'da mücadele etmeye çalışan işgalci Rusya, önüne geçilemez bir yenilgi sürecine adım atmış bulunuyor. 2003 yılında 1.100 askerini kaybeden Rusya 2011 yılında 2.800 askerini kaybetti ve her geçen gün bu sayıya yenileri ekleniyor.

Öyle ki Çeçenistan'da Kadirov, Dağıstan'da Mogamedov, İnguşetya'da Yevkurov, Kabardey-Balkar'da Kanakov gibi kukla devlet başkanları bile bu yükselişinin önünde duramayacak hale geldi.

Abdulkadir Polat

Kaynak: Anadolu Haberim

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.