Anasayfa » , , , , , , , , » İnguşetya'da Saldırılar İki Kat Arttı

İnguşetya'da Saldırılar İki Kat Arttı

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 19 Kasım 2012 Pazartesi | 11:11

Kafkasya Emirliği Vilayet İnguşetya’da 2012’de kukla siloviklere yönelik düzenlenen saldırılar önceki yıla oranla iki kat arttı.

İnguşetya Soruşturma İdaresi çetesinin mürted Başkanı İbragim Moguşkov 2012’inin ilk on ayında güvenlik güçlerini hedef alan saldırıların 2011’e oranla iki kart arttığını açıkladı.

Başkent Magas(Nazran)’da 15 Kasım’da düzenlenen brifingde Moguşkov “2012’inin ilk on ayına ait suç analizleri mücahidlerin faaliyetlerinin arttığını gösteriyor. Bu dönemde kukla polis ve işgalci askerlere yönelik 48 suikast gerçekleştirildi, geçen yıl aynı dönemde iste benzeri 32 suç işlendi” açıklamasında bulundu.

Mürted Moguşkov’un verdiği bilgilere göre, 84’ü silovik 8’i sivil 92 kişi saldırılardan etkilendi, bunlardan 18 silovik ve bir sivil hayatını kaybetti. 2011’in aynı döneminde ise saldırıya uğrayan 31 güvenlik organı mensubunun 12’si ve bir sivil öldü, bir sivil yaralandı.

Bu bağlamda Rus yetkilerinin ve yerel kuklaların verdiği operasyonel bilgilerinin tamamının çarpıtma olduğu ve asıl kayıp sayılarının çok daha fazla olduğunu hatırlatmak isteriz.

cecenkafkas.blogspot.com
Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.