Anasayfa » , , , , , , , , , , , , , , , » Mücahidlerden Ruslara Büyük Baskın!

Mücahidlerden Ruslara Büyük Baskın!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 6 Ekim 2012 Cumartesi | 11:19


Yerel görgü tanıklarının bildirdiğine göre 10 ile 30 arasında savaşçıdan oluşan Kafkasya Emirliği'nin cesur Mücahidleri, Rus ordu istihbaratı GRU'dan Rus teröristleri bölüğününün tamamını 3 Ekim Çarşamba günü Çeçen köyü Dattıh yakınında pusuya düşürdü ve ortadan kaldırdı. Mücahidler kayıp vermedi.

Başarılı saldırıdan bir kaç saat sonra işgalciler Mücahidleri bulmak için olay yerine 2,000 kadar ödlek terörist askeri ve kukla askeri sevk etti. Ödlekler kimseyi bulamadılar.

Düşman ayrıca top ateşi açtı. Çarşamba öğleden sonra Çeçenya vilayetinin Sunja ve Açhoy-Martan ilçeleri ağaçlık alanlarına bombardıman düzenlendi. Bombardıman Perşembe sabahına kadar devam etti. Ruslar ayrıca ormanlık ve dağlık alanları gelişigüzel uçak bombardımanına tuttu. Savaş uçakları Çarşamba öğleden sonra en az 8 sorti yaptı. KC haber kaynaklarına göre düşman uçakları en fazla Dattıh köyünün güneyindeki bir ormanı bombaladı.

Daha sonra, yabancı işgalciler "sürekli olarak Çeçenya ve İnguşetya arasındaki iç sınır boyunca hareket halinde olan ve uzaktaki dağlık alanlar içinde iyi gizlenmiş üslere sahip olan Mücahidleri bulamamaktan ya da vuramamaktan" yakındı.

Kaynak: Kavkaz Center

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.