Çeçenistan'da Büyük Operasyon

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 6 Ekim 2012 Cumartesi | 13:07


3 Ekim Çarşamba günü Rusya'nın Çeçenistan'daki askeri istihbarat birimi olan GRU'ya bağlı bir bölüğün tamamen imha edildiği bildirildi. Öte yandan savaş uçaklarının dağları bombalamaya başladığı ve Urus Martan ilçesinde yoğun bir hareketliliğin yaşandığı iddia edildi.

GRU Birliği Tamamen İmha Edildi

Kafkasya Emirliği'nin resmi haber ajansı Kavkaz Center'in Rusya işgali altında olan Çeçenistan'daki yerel görgü tanıklarına dayanarak verdiği habere göre: 3 Ekim Çarbamba günü Dattıh köyünde Rus ordu istihbaratı GRU'ya bağlı bir bölük tamamen imha edildi.

Saldırıyı sayıları 10 ile 30 arasında değişen Çeçen mücahid birliği gerçekleştirdi. Mücahidlerin normal operasyonlarını mobil gruplar halinde 4 ile 8 kişilik ekiplerle yaptığını hatırlatmak isteriz. Yapılan operasyondaki mücahid sayısının 30 olması, saldırının ne denli ciddi bir organizasyonla yapıldığını göstermektedir.

Kavkaz Center ayrıca, başarılı saldırıdan bir kaç saat sonra Rus işgalcilerin olay yerine 2.000 kadar özel birlik askeri sevkettiğini ve göstermelik bir arama-tarama faaliyeti yaptıklarını bildirdi.

Ruslar Çeçen Dağlarını Bombalıyor!

Çarşamba günü öğleden sonra Çeçenistan'ın Sunja ve Açhoy Martan ilçelerindeki ağaçlık alanlara bombardıman saldırıları düzenlendi. Bombardıman Perşembe sabahına kadar devam etti. Ruslar ayrıca ormanlık ve dağlık alanları da gelişigüzel uçak bombardımanına tuttu. Savaş uçakları Çarşamba öğleden sonra en az 8 sorti yaptı. Kavkaz Center haber kaynaklarına göre Rus uçakları en fazla Dattıh köyünün güneyindeki bir ormanı bombaladı.

İşgal uçaklarının yaptığı bombardırmanların ardından açıklama yapan yetkililer "Sürekli olarak Çeçenya ve İnguşetya arasındaki iç sınır boyunca hareket halinde olan ve uzaktaki dağlık alanlar içinde iyi gizlenmiş üslere sahip olan militanları(mücahidleri) bulamamaktan ya da vuramamaktan" yakındı.

Urus Martan'da Yoğun Hareketlilik

4 Ekim Perşembe günü Çeçenistan'ın Urus-Martan bölgesi Martan-Çu köyü ormanlık alanında arama-keşif faaliyeti yürüten Kadirovist Spetnaz (özel kuvvetler) askeri çetesinden bir asker mücahidlerin kurduğu mayın düzeneğine basarak hayatını kaybetti.

Kavkaz Jihad haber ajansı, yerel kaynakların verilerine dayanarak, Urus Martan'a çok sayıda kontrol noktası kurulduğunu ve keşif uçakları da gün boyunca dağlık kesimlerin üzerinde uçuş yaptığını açıkladı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta Kafkasya cephesindeki hareketlilik hat safhaya çıkmış, Çeçenistan, Dağıstan ve İnguşetya'da yaşanan çatışmalarda 12 işgalci öldürülmüştü.

Kaynak: Anadolu Haber Günlüğü - Abdulkadir Polat

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.