Anasayfa » , , , , , » Dağıstan'da Cami İmamı Şehid Edildi

Dağıstan'da Cami İmamı Şehid Edildi

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 30 Ekim 2012 Salı | 18:56


Kafkasya Emirliği Dağıstan Vilayeti haber kaynaklarının verilerine göre, bu sabah (30 Ekim 2012 Salı) yerel saat ile 05.00 civarı Dağıstan Derbent'te cami imamı Karimulla İbragimov, babası ve kardeşi silahlı saldırı sonucu şehid (İnsh'Allah) edildi.

Haber kaynaklarının yerel halka referans ile bildirdiğine göre, sabah namazı için evlerinden ayrılan, cami imamı Karimulla İbragimov, babası ve kardeşine evlerinden yaklaşık yüz metre kadar mesafede Lada-Kalina model bir araçtan ateş açıldı.

Kukla yönetim MVD (içişleri bakanlığı) polis departmanı ise «olayın sabah 06.25 civarı meydana geldiğini ve cami imamı Karimulla İbragimov (49 yaşında) babası, İbragim İbragimov (82 yaşında) ve Karimulla'nın kardeşi Sefirulla İbragimov (50 yaşında) sabah namazı için Toyota-Corolla model araçlarına binip, evlerinden 100 metre kadar ayrıldıklarında karşı yönden gelen ve içinde iki kişi bulunan Lada-Kalina model bir araçtan ateş açıldığını olay sonucu imam,babası ve kardeşinin olay yerinde öldüğünü» rapor etti.

İmam Karimulla İbragimov çevresinde Selefi bir imam olarak biliniyor vaizleri ve dersleri ile yerel halk tarafından oldukça seviliyordu. Yerel Sakinlere göre, İmam, İslami faaliyetlerinden dolayı «ölüm mangaları» tarafından ortadan kaldırıldı.

Kaynak: Kavkaz Jihad

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.