Anasayfa » , , , , , , , , , , » İnguşetya'da Sivil Eylemcilere Zulüm!

İnguşetya'da Sivil Eylemcilere Zulüm!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 30 Ekim 2012 Salı | 18:59


Kafkasya Emirliği İnguşetya (Ğalğayçuo) Vilayeti Nazran'da aralarında 95-99 yaşında insanlarda dahil 100'den fazla «Mehk Khel» (Bölgesel Halk Hareketi) sivil toplum muhalefet üyesi, Rusya kuklası İnguşetya yönetiminin sivil halka yaptığı zulüm ve baskıyı protesto için dün (29 Ekim 2012 Pazartesi) bir «açlık grevi» eylemi başlattı.

Açlık Grevi eylem yeri olarak Nazran'da «Kovcheg» alışveriş merkesi yanı seçildi ve protestoya katılanlara abdest almak ve yatmak için battaniye vb ihtiyaç malzemeleri temin edildi. Açlık grevinin organizatörü Sarajuddin Sultıgov'un irtibat telefonu: +7(928) 695–62–44 ve +7(937) 732–00–09.

Başlangıçta eylem yeri olarak Nazran'da Merkez Camii seçildi ancak kukla yönetimin mürtedlerinin muhalefeti üzerine «Kovcheg» alışveriş merkesi yanı seçildi.
İleri saatlerde açlık grev katılımcılarına, kukla yönetimin mürted polis çetesi şiddet kullanarak dağıtmak istedi. 90 yaşındaki insanlarda dahil orada bulunan eylemciler mürted polis çetesi tarafından joplanarak dövüldü ve eylemciler dağıtılmak istendi.

Kukla İnguşetya yönetimi muhalefete tahammül edemedi ve şiddet kullanarak gerçek yüzünü gösterdi. GOVD (kukla içişleri bakanlığı) polis departmanına «Mehk Khel» (Bölgesel Halk Hareketi) sivil toplum örgütü başkanı İdris Abadiev ve yakın akrabaları Musa Abadiev (sivil toplum örgütünün bloggeri) ciddi şekilde darp edilmiş olarak getirildi.

Diğer taraftan İnguşetya İnsan Hakları Komiserliği Başkan Yardımcısı İsa Daurbekov ve Avukat Batır Akhilgov'da açlık grevine izin verilmediği gerekçesi ile GOVD (kukla içişleri bakanlığı) polis departmanına götürüldü. Son haberlere göre, kukla yönetim polis karakoluna götürülen 5 kişi «Mehk Khel» kurul üyesi, Sarajuddin Sultıgov, Sultangrey Hashagulgov, Musa Albogachiev (Muhalefet örgütü lideri İdris Abadiev'in yakınları ) yeğeni Musa Abadiev ve kardeşi Timur Abadiev.

Musa Abadiev (sivil toplum örgütünün bloggeri) ciddi şekilde darp edilmiş. Midesi ve başından darbe aldığını söylüyor, mide bulantısı ve şiddetli baş ağrısı olduğunu söylüyor. Ancak ne bir doktor kontrolüne ne Avukat desteğine izin verilmiyor.

Diğer taraftan, kukla yönetim polisinin tüm şiddeti ve baskısına karşın, tutuklu sivil toplum üyeleri, «açlık grevine polis merkezinde gözaltında devam edeceklerini» söylüyor.

Bu arada hatırlatalım, «Mehk Khel» (Bölgesel Halk Hareketi) geçtiğimiz günler içinde İnguşetya'da Rusya kuklası yönetimin, rüşvet işlerini, ihale yolsuzluklarını, sivillere yapılan baskı, işkence,adam kaçırma, şiddet ve mürted polisin çeşitli bahaneler ile haksız yere gözaltına alınmaları ve yerel halkın haklarını arama konusunda daha bir çok konuda kuklaların başı Yunus-Bek Evkurov rejimine rahatsızlık veriyordu.

Bu son olayda da «Mehk Khel» (Bölgesel Halk Hareketi) sivil toplum örgütü, «bundan 20 yıl önce (1992 yılı sonbaharında) İnguş halkının, İnguş toprağı olan Buro (eski Vladikavkaz) Prigorodny bölgesinden zorla sürgün edildiği ve toprağından ayrılmak istemeyen İnguş yerel sakinlerinin soykırıma tabi tutulduğunu daha sonra Rus yanlısı yönetimlerin bu toprakları (Rusya'nın isteği ile) sözde bir anlaşma ile Osetya'ya bırakılmasını» Rusya kuklası Evkurov rejimini protesto etmek için bir «Açlık Grevi» eylemi tertip etmişler ve 28 Ekim 2012 tarihinde duyurusunu yapmışlardı (bakınız link)

Kaynak: Kavkaz Jihad

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.