Anasayfa » , , , , , , , , , , , , , , , , , , » Kadirov Çeçen Mücahidlerin Sayısını Açıkladı (!)

Kadirov Çeçen Mücahidlerin Sayısını Açıkladı (!)

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 18 Ekim 2012 Perşembe | 22:48


İşgalci Rusların Çeçenistan'daki baş kuklası Ramzan Kadirov her kış öncesi yaptığı klasik açıklamayı tekrarladı: "Dağlarda 35-40 militan var ve bunların hepsi Çeçenistan dışında."

Rus kuklası ve Çeçen işbirlikçilerinin elebaşı Ramzan Kadirov her zaman olduğu gibi (son 3-4 senenin bahar ve kış ayları başlarında) bozuk olan hesap makinası ile Kafkasya Emirliği dağlarındaki mevcut Mücahidleri saydı. Baş kuklanın parmak hesabına göre «dağlarda 35-40 kadar "Militan" kaldı»

Çarşamba günü yaptığı açıklamada Çeçen mücahidlere karşı hakaretlerini yineleyen Kadirov «bunlar ruhsal bozukluğu olan zihinsel engellilerdir» dedi.

Ne kadar gariptir ki Kadirov twitter hesabında «dağlarda o kadar eli silahlı yasadışı insan varsa neden bitiremiyorsunuz?» şeklinde sorulan sorulara «çok savaşçıları var, varlıklarını inkar edemeyiz» şeklinde cevap verdi.

Tutarsız açıklamaları artık çok normal sayılan Kadirov'un Kremli'deki patronu Vladimir Putin Salı günü yaptığı bir açıklamada «son aylarda, Dağıstan, Çeçenistan ve İnguşetya bölgelerinde havadan uçak-helikopter ve karadan askeri birlikler ile yapılan operasyonlar ile 800 savaşçı ele geçirildi ayrıca çok sayıda militan şüphelisi öldürüldü» dedi.

Putin'in "800 kişi" açıklamasından sonra Kadirov'un "35-40 kişi" açıklamasını yapması oldukça garip karşılandı.

Gazetecilerin «Çeçenistan içindeki militan sayısı kaçtır?» sorusuna «Çeçenistan sınırlarında hiç militan bulunmuyor. Bunların hepsi Çeçenya dışındaki diğer Federal Kafkasya bölgelerinde saklanıyor» diye cevap veren Kadirov tutarsızlıkta sınır tanımadığını bir kez daha kanıtladı.

Bu bağlamda, Çeçenistan ve Kafkasya cihadının lideri Dokko Umarov'un bir süre önce "sayımız en az 5.000 kişidir" açıklamasını yaptığını hatırlatmak isteriz.

Kaynak: anadoluhaberim

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.