Anasayfa » , , , , , , , , , , , » Mürted Kadirov'un Müşrik Mollaları

Mürted Kadirov'un Müşrik Mollaları

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 20 Ekim 2012 Cumartesi | 14:02


Çeçen başkenti Cevherkale'de ki (eski Grozni) "Şeyh Hacı" adı verilen sözde "İslam Üniversitesi"nde eğitim veren Kadırov'un mollaları, son dönemlerde İslam alimlerinin kitaplarını tahrif etmekle meşguller.

Böylece, geçenlerde meydana gelen bir olayda onlar kendi baskısından, tanınmış İslam alimi Şihabüddin El Abbas (Hicri 702-769 / Miladi 1302-1367, Kahire) ın kitabından Umdet üs-Salik ve Uddat en-Nesik/Yolcunun Tevekkülü ve İbadet Araçları bir bölümünü kaldırdılar.

Sildikleri bölümde ölenin cenaze işlerinin nasıl yapılacağı, ailesine nasıl başsağlığı dileneceği, bu konuda yasak olan (haram) ve uydurma olan (bidat) şeylerin neler olduğu anlatılıyor.

Müşriklerin çeşitli tarikatlarının bu tür uydurma (bidat) üretmede çok başarılı oldukları iyi bilinir.

Kitapta Kadırov'un sözde "alimleri" tarafından tahrif edildiğine, değiştirildiğine inandığımız bazı kısımlardan alıntıları ve bir bölümü aşağıda iktibas ediyoruz:

1. Bir kafir hakkında bir kafire taziye dilenğinde şöyle denilir: "Allah bedelini ödesin ve hesabını eksiltmesin". Ve o bunu söylediğinde, onun maddi bağış (haraç) bedelini aklında tutması gerekmektedir.

2. Ölenin iyi niteliklerini listelemek yasaktır (eğer keder artırabilir noktaya ulaşmadığı takdirde ve yalanlara dayalı olmamasıdır. Yazarın makalesinden)

3. Ayrıca anniyah (ölenin hünerleri sayıldığında sesi yükseltmek), allatm (yüze darbeler vurmak), giysileri yırtmak ve saçı başı yolmak yasaktır.

4. Ölen kişinin uzakta yaşayan akrabaları ve komşularının gelenek olarak ölenin ailesi için onlara bir gün ve bir gece yetecek kadar yemek hazırlaması gereklidir. Ayrıca ölenin ailesini yemek yemeye de ikna etmeye çalışmalıdırlar (gelenek olarak).

5. Ölen kişinin ailesi tarafından bir yemek pişirilmesi ve böylece insanların bir araya getirilmesi, edepsiz bir bidattir ve kabul edilebilir bir şey değildir.

Allah dini tahrif edenleri şöyle tarif ediyor:

"Cennetlikler cehennemliklere, "Rabbimizin bize va'dettiğini biz gerçek bulduk. Siz de Rabbinizin vaad ettiğini gerçek buldunuz mu?" diye seslenirler. Onlar, "Evet" derler. O zaman aralarında bir duyurucu, "Allah'ın laneti zalimlere!" diye seslenir. Onlar Allah yolundan alıkoyan ve onu, eğri ve çelişkili göstermek isteyenlerdir. Onlar ahireti de inkâr edenlerdir".
(Kutsal Kur'an 7. Sure "Araf", ayetler 44-45)

"Elif Lâm Râ. Bu Kur'an, Rablerinin izniyle insanları karanlıklardan aydınlığa, mutlak güç sahibi ve övgüye layık, göklerdeki ve yerdeki her şey kendisine ait olan Allah'ın yoluna çıkarman için sana indirdiğimiz bir kitaptır. Şiddetli azaptan dolayı vay kâfirlerin haline. Dünya hayatını ahirete tercih edenler, (insanları) Allah yolundan çevirip onu eğri ve çelişkili göstermek isteyenler var ya, işte onlar derin bir sapıklık içindedirler".
(Kutsal Kur'an, Sure 14. "İbrahim", ayet 1-3)

Ey Allah'ım Yahudiler ve Hıristiyanlar gibi olan ve dinlerini tahrif eden herkese karşı Mücahidlere zafer ver!

Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a aittir.

Kaynak: Kavkaz Center - Bers Şişani

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.