Dağıstan'da Yaşanan Olaylar:

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 18 Ekim 2012 Perşembe | 22:46


Kafkasya Emirliği haber kaynaklarından derlenen veriler ile Dağıstan Vilayetinde son birkaç gün içinde meydana gelen olayların ve gelişmelerin özetleri şöyledir:

— 16 Ekim Temir-Han-Şura (eski Buinaksk) 'da gece yerel saat ile 01.00 civarı kukla yönetim MVD-FSB (içişleri bakanlığı-özel kuvvetler) polis çetesi tarafından Lada Priora (Vaz 2172) model bir araca sebebsiz yere ateş açıldı ve her zaman olduğu gibi «dur ihtarına uymayan şüpheli araç» ateş açılarak durduruldu şeklinde rapor edildi.

Ancak sabah saatlerinde araçta bulunan yerel halktan iki erkeğin silahsız olduğu ve olay yerinde öldüğü tespit edildi. Bu defa da kukla yönetim MVD-FSB (içişleri bakanlığı-özel kuvvetler) polis çetesi «şüpheli aracın,Temir-Han-Şura'da bulunan işgalci Rusya'nın askeri üssüne doğru gittiği ve birkaç kilometre mesafede ateş açılarak engellendiği» şeklinde versiyon bir rapor hazırladılar.

— 17 Ekim Khasavyurt bölgesi Aksay köyüne MVD-FSB (içişleri bakanlığı-özel kuvvetler) polis çetesi tarafından ani bir baskın yapılarak sözde özel operasyon adı altında köyde Mücahidlerin izi arandı. Köy sakinleri evlerden boşaltıldı ve sokaklara çıkartıldı. Sözde operasyon sona erdiğinde köyün yerel sakinlerinden bir aile evlerinden 250 bin Ruble paralarının MVD-FSB (içişleri bakanlığı-özel kuvvetler) polis çetesi tarafından çalındığını fark etti. Khasavyurt bölgesi MVD polis departmanına şikayete giden aileye «bu olayı unutun yoksa eviniz yanabilir» uyarısı yapıllarak cevap verildi.

— 17 Ekim Kizlyar bölgesi kenar yerleşiminde ormanlık alan bütün bir gün boyunca havadan ve karadan top atışları ile bombalandı. Görgü tanıkları yerel sakinler ormanlık bölgeden yoğun silah sesleri geldiğini ve Mücahidler ile kukla yönetim polis çetesi arasında silahlı çatışma olduğunu bildirdiler. Ancak kukla Dağıstan yönetimi iddiaları reddederek «o bölgede herhangi bir faaliyetlerinin olmadığını, Mücahidlerin bir hareketine rastlamadıklarını ve top atışları ile silahlı çatışma seslerini» yalanladılar.

— 17 Ekim  Şamilkale (eski Makhackale) 'de Sheboldaeva ve Kotrova caddelerinin birleştiği köşede yerel saat ile 19.45 civarı VAZ-2114 model iki araçtan inen maskeli ve silahlı dört kişi 1981 doğumlu yerel sakin Magomed Radjabov kaçırıldı. İslam Radjabov oğlunun silah zoru ile kaçırıldığını ve akıbetini henüz bilmediğini söyledi. Bu arada geçtiğimiz 10 Ekim 2012 tarihinde benzer bir adam kaçırma olayı, gene kukla yönetimin «Ölüm Mangaları» tarafından gerçekleştirilmiş ve amatör bir cep kamerası ile çekilen görüntüler Kafkasya Emirliği haber kaynakları tarafından yayınlanmıştı.

Kavkaz Jihad

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.