Anasayfa » » Volgograd saldırılarını Dağıstan Mücahidleri üstlendi

Volgograd saldırılarını Dağıstan Mücahidleri üstlendi

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 20 Ocak 2014 Pazartesi | 17:57

Batı basınının bildirdiğine göre, Pazar günü Putin'in Soçi KGB "olimpiyatlarının" karşı karşıya olduğu tehlikeler hakkında bir video yayınlandı. Video, Kafkasya Emirliği Dağıstan vilayetinden bir Mücahid grup tarafından yayınladı.


Kafkasya Emirliği'nin Dağıstan vilayetinde merkezi bulunan bir Mücahid kolu Ensar El Sunna sabotaj Grubunun Dağıstan Vilayeti Mücahidlerinin resmi websitesi VDagestan'da yayınlanan videosunda daha sonra Soçi'ye 400 mil uzaktaki Sarı Çin'de (Volgograd) 2 Şehadet saldırısı gerçekleştiren 2 genç Mücahid bir bomba yaparken ve "olimpiyatlar" hakkında uyarı açıklamaları yaparken görülüyor. Mücahidler Soçi "oyunlarının" güvenli olmayacağını belirtiyor.

Bu video, daha önce aynı websitede yayınlanan Mücahid lideri Umar'ın bombalamanın sorumluluğunu üstlendiği bir bildiri izledi.

Umar "her bölge, her şehir, her sokak, her mahalle- evlerinizi kanlarınızla dolduracağız!" dedi. "Bu savaşı 90'larda Çeçenya'da siz başlattınız ve o zaman Putin size zafer vaat etti, ancak o ne yaptı? Allah'ın lütfuyla bu savaş Cihadın tüm Kafkasya boyunca yayılmasına neden oldu. Ve şimdi tüm Rus topraklarına yayılacaktır.

Mücahidler video da düşman Rusya için bir süprizlerinin olduğunu söyledi. Onlar ayrıca Rusya'ya gelecek turistlere de bir sürprizlerinin olduğunu söyledi. Mücahidler Sarı Çin'de ki saldırıların nedeninin Afganistan, Somali, Suriye ve dünyanın her yerinde her gün dökülen Müslüman kanına missilleme olduğunu belirttiler.

Putin'in Oyunları öncesinde KGB'yi ve Rusları korkutan 34 kişinin öldüğü bombalı saldırıları daha önce üstlenen olmamıştı.

Video da, Rusça konuşan 2 Şehid Rusya'nın KGB devlet başkanı Vladimir Putin'i uyardı; "eğer bu olimpiyatları gerçekleştirirsen, dünyanın dört bir yanında Afganistan'da, Somali'de, Suriye'de dökülen mazlum Müslümanların kanlarının bedelini sana ödeteceğiz, bunun için sana bir hediyemiz var".

Mücahidler "olimpiyatlar için gelecek olan turistlere de, bir hediyelerinin olacağını" söyledi.

Şehidlerden biri "Sana bir sürpriz paketimiz olacak". "Senin olimpiyatlarını izlemek için gelecek olan turistlere de bir sürprizimiz var. Eğer olimpiyatları yaparsanız, size sürprizimiz olacak. Bu, Afganistan, Somali, Suriye ve dünyanın her yerinde her gün döktüğünüz tüm Müslümanların kanı için olacak. Bu bizim intikamımız olacak" dedi.

Mücahidler Volgograd saldırılarına atıfta bulunarak "yapacağımız, yaptığımız şey sadece küçük bir örnek, küçük bir adım olacaktır" dedi.

Websitelerinde video ile birlikte bir açıklama yayınlayan Kafkasya Emirliği Dağıstan Mücahidleri Sarı Çin (Volgograd) saldırılarının sorumluluğunu üstlendi.

49 dakika uzunluğundaki videonun çoğunda Süleyman ve Abdurrahman olarak kendilerini tanıtan Mücahidler, üzerlerinde siyah tişörtle ellerinde Kaleşnikoflarla El Kaide'nin kullandığına benzer Kur'andan Arapça yazıların üzerinde yer aldığı siyah bir bayrağın önünde oturuyorlar. Mücahidler ayrıca saldırıya kendilerini iten nedenleri Rusça açıklıyorlar.

Video da Mücahidlerin patlayıcı hazırladıkları ve vücutlarına bağladıkları görülüyor.

Video ya KGB'den ivedi bir tepki gelmedi. Amerikalı yetkililer videoyu incelediklerini söyledi..

Dağıstan, Kuzey Kafkasya'da bağımsız bir İslam devleti kurmak isteyen Kafkasya Emirliği'ni oluşturan vilayetlerden biridir, Rusya'nın güney sınırında Soçi'nin hemen doğusunda yer alan bir bölgedir.

Dağıstan komşu Çeçenya'da ki iki Rus-Çeçen savaşını takiben tüm bölgeye yayılan Cihadın merkezi haline gelen Kuzey Kafkasya'da ki birkaç Müslüman vilayetten biridir.

Tehdite karşılık Rusya Soçi "oyunları" için kapsamlı güvenlik tedbirleri almıştı.

Kafkasya Emirliği'nin lideri, Dokku Ebu Osman 2012 yılında sivil hedeflere saldırıların durması emrini verdi, ancak Temmuz ayında eylemsizlik kararını iptal etti ve Mücahidleri "olimpiyatlara" zarar vermeye çağırdı.

Dağıstan Mücahidleri açıklamada Sarı Çin saldırılarının Dokku Ebu Osman'ın emirleri doğrultusunda gerçekleştirildiğini söyledi.

Videonun son saniyelerinde 29 Aralık Volgograd tren istasyonu ve 30 Aralık bir troleybüs patlamalarından resim ve görüntüler yer alıyor. Sarı Çin'de geçen ay düzenlenen 2 Şehadet eyleminde en az 34 Rus ölmüştü.

Aynı website de önümüzdeki ay Putin'in "olimpiyatlarının" başlayacağı Soçi'nin 400 mil kadar kuzeyinde meydana gelen iki saldırının sorumluluğunu üstlenen Ensar El Sunna komutanının açıklaması yer aldı.

Açıklama da iki saldırının sadece bir başlangıç olduğu ve Rusya Kafkasya Emirliği'nden tamamıyla çekilene ve Kafkasya Emirliği'nin ayrılmasını kabul edene kadar yeni saldırıların izleyeceği belirtildi.

"Birlikleriniz topraklarımızı işgal etti, bizde bir cevap ziyareti yaptık. Savaşçılarımızdan her biri Volgograd'da olduğu gibi sizin sukunetiniz dağıtmak için komutanın emrini bekliyor. Kafkasya topraklarıdan derhal çekilmek sizin çıkarınızadır" dendi.

Sarı Çin'de düzenlenen Aralık saldırıları ve son yayınlanan Mücahidlerin vidosu 1886'da Soçi'de Ruslar tarafından katledilen 1 milyonu aşkın Kafkas Müslümanın kemikleri üzerinde yapılacak olan Satanist olimpiyat eğlencesinin güvenliği hakkındaki derin endişeleri vurguluyor.

Soçi uzak bir lokasyondur: Kafkas dağlarında Karadeniz kıyısında bir tatil kentidir. Soçi "oyunlarındaki" yarışmaların iki ana bölgede yapılması bekleniyor. Buz hokeyi ve artistik buz pateni kıyıda yer alan tesislerde yapılacak olan yarışmalar arasındadır, kayak ve kayma yarışmaları da dağlarda yapılacak.

Rus psikolojisini hedef alan Mücahid örgüt Kafkas Dağlarında en bilinen Çeçenya ve Dağıstan'da bulunuyor. Rus zalim KGB'si Soçi'de elinden gelen tüm kapasitisini görevlendirdi ancak çoğu uzman yorumcu Mücahidlerin Satanist eğlenceleri vuracağından korkuyor.

Geçenlerde, Amerikan Temsilciler Meclisi ve Senatosu istihbarat topluluğu üyeleri Soçi'nin güvenliğinden duydukları endişeleri dile getirmişti. Senatörler Amerikalı atletleri korumak için gereken şeyler hakkında Amerikan halkına verilmesi gereken bilgi eksikliği konusunda duydukları kaygılarını dile getirdiler.

Amerika, Putin'in oyunlarına yönelik tehditleri oldukça ciddiye alıyor. FBI, Soçi'de KGB'ye yardımcı olmak üzere ajanlarını göndereceğini duyurdu. Amerikan dışişleri bakanlığı geçenlerde Olimpiyatlar için Soçi'ye gitmeyi planlayan Amerikalı vatandaşlarına bir seyahat tavsiyesi uyarısı yaptı.

Geçen hafta dış işleri bakanlığı tarafından herhangi bir seyahat tavsiyesi yapılmayacaktı ancak Cuma günü bir uyarı yapıldı. Uyarı da Mücahidlerin Rusça yaptığı Soçi'yi bombalama tehditleri ve uyarıları hakkında bilgilerde yer aldı. Amerikan Cihad Enformasyon Servisi Sarı Çin saldırılarının detayları ve Müslüman kemikleri üzerinde yapılacak olan Satanist eğlencesine karşı Kafkasya Emirliği Emiri Dokku Ebu Osman'ın (Dokku Umarov) eylem çağrısı ve uyarıları da yer aldı. Rusya'ya yönelik uyarılarında Rusların sivillere karşı casusluluğu ve tıp imkanlarının kısıtlı olması yer aldı.

Amerikalı yetkililer Rusya'ya Kafkas Mücahidleri konusunda bilgi paylaşımında daha fazla işbirliği yapması çağrısında bulundu.

Amerika Rusya'nın bu konuda gerektiği kadar paylaşımcı olduğunu düşünmüyor. Amerika ayrıca, bir Mücahid saldırısı durumunda atletleri ve üst düzey kişileri ivedi tahliye etmek üzere gizli bir acil müdahele operasyonu geliştiriyor.

Gayri meşru Rus devlet başkanı Vladimir Putin oyunların tarihteki en güvenli oyunlar olacağına söz verdi. Putin geçenlerde Soçi'ye Soçi ve çevresinde yaklaşan kanlı çatışmalar için 50,000 askerden oluşan bir Rus ordu grubunu gönderme planlarını onayladı.

Satanist eğlence 7 Şubat'ta başlayacak. Pazar günü yayınlanan videodan sonra "olimpiyatların" ana odağı son Mücahid uyarıları ışığında güvenlik üzerine verilen vaatler üzerine olacak.

Kaynak: Ajanslar
Çeviri: Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.