Anasayfa » » Soçi'de Ruslara bombalı saldırı

Soçi'de Ruslara bombalı saldırı

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 29 Aralık 2013 Pazar | 04:01

Kış Olimpiyatlarının yapılacağı Kafkasya'daki Soçi bölgesinde bir polis karakolu bombalı araç saldırısı ile yok edildi, en az 3 Rus işgalci öldürüldü.

Rusya, 6 hafta sonra başlayacak olan 2014 Soçi kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanırken Cuma (27Aralık) günü Kremlin adına endişe verici bir gelişme yaşandı. Buna göre Cuma günü Kafkasya Emirliği'nin kuzeyindeki Beştau şehrinde (asıl adı Nogay Stepleri Vilayeti'nin "Pyatigorsk" şehri) 3 Rus polisi bombalı araç saldırısında öldürüldü.

Pyatigorsk, Rus diktatörü Putin için büyük bir prestij projesi olan oyunların 7 Şubat'ta başlayacağı Soçi'nin 270 km. doğusundadır.

Patlama, kaplıca tatil kasabasının endüstritel yerleşiminde ki binaların pencerelerini kırdı. En az 3 polis öldü, çok sayıda yaralı var.

Rusların ölü ve yaralı sayıları gibi kendi kayıplarını daima düşük gösterdiklerini hatırlatalım.

PATLAMA POLİS BİNASINI YIKTI

Pyatigorsk şehri, neredeyse günlük askeri operasyonlarıyla uzun yıllardır Cihadın devam ettiği Kafkasya Emirliği İslam devletinin kuzey kesiminde yer almaktadır. KE lideri, Emir Dokku Ebu Osman yani Dokku Umarov, Temmuz ayında yayınladığı bir video konuşmasında Putin'in "olimpiyatlarının" yapılmasını engellemek için Mücahidleri maksimum çaba sarf etmeye çağırmıştı.

Mücahidler, Kuzey Kafkasya'da bir İslam devleti kurmak istiyorlar. Onların Cihadı, Kafkasya Emirliği'nin 5 vilayetinden (veya eyaletinden) biri olan Çeçenya'da yaşanan Sovyet sonrası iki Rus-Çeçen savaşına dayanıyor.

Putin güvenli ve başarılı oyunlar düzenlenmesi üzerine şöhretini bahis yaptı ve vahşiliği ile ünlü KGB'ye ve polise bölgedeki Rus işgalcileri için güvenliğin arttırılmasını emretti.

Pyatigorsk'ta ki patlamayı henüz üstlenen olmadı.

Kafkasya Emirliği Mücahidleri Rus işgalcilere karşı bazı en etkili saldırılarını Kafkasya Emirliği sınırlarının ötesine Rusya'nın merkezinde gerçekleştirmişti.

2010'da Moskova metrosuna yönelik şehadet saldırısında 40 kişi ölmüş, ve yine 2011'de Rus başkentinin en yoğun trafiğe sahip havaalanına düzenlenen şehadet saldırısında 37 kişi ölmüştü. Bu Ekim ayında güneydeki İdel Ural şehri Sarı Çin yani Volgograd'da bir otobüste düzenlenen şehadet saldırısında 6 kişi ölmüştü. Bu saldırının sorumluluğunu kimse üstlenmedi.

Kaynak: Reuters
Çeviri: Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.