Anasayfa » » Kadirov ve adamları iyice haddini aştı

Kadirov ve adamları iyice haddini aştı

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 17 Aralık 2013 Salı | 23:53

Kadirov'un adamları kendi zevkleri için Çeçen kızlarını kaçırıyor ve öldürüyor.

Çeçenistan’dan Çeçen kızlarının kaçırılmasıyla alakalı endişe verici haberler geliyor. Yerel halk, kaçıranların arsızca ve meydan okurcasına hareket ettiklerini anlatıyor. Kızlar günün ortasında ve en fazla insan olan yerlerden kaçırılıyorlar. Aynı zamanda, çeteleri kim durdurmak isterse, kaçırılan kızın erkek kardeşi veya babası dahi olsun, ölüm veya sakat kalma riski vardır.

Adam kaçıranların böylesi küstahça kanunsuzluk yapmasının nedeni onların hepsinin öyle ya da böyle Kadırov çetesiyle bağlantılarının olmasıdır.

Kaçıranlar arasında bazı kukla yetkililerin hızlı yaşayan, gürültülü alemler yapan, uyuşturucu ve alkol kullanan oğulları da vardır.

Kaçırılan kızların akıbetleri kıskanılmaya değmez. Kadırovcular için hayvani içgüdülerini tatmin etmek yeterli değildir. Onlar ayrıca kaçırdıkları kızları öldürürler ve başka erkeklerle gezdikleri için akrabaları tarafından öldürüldükleri dedikodusunu yayarlar.

Öyle durumlar da var ki, Kadırov çetesinin üyeleri veya yetkilileri ailelerden sevdikleri kızlarını evlendirmelerini talep ediyorlar. Eğer kızlarını gönül rızasıyla vermezlerse aileleri kızlarını kaçırmakla ve ailelere yönelik şiddet uygulamakla tehdit ediyorlar, bu konuda kimseden ne utanmaları var ne de endişeleri.

17-18 yaşındaki genç kızların Kadırov'un yaşı ilerlemiş yetkilileri ile "gönüllü" evliliklerinde Kadırovcuların genç eşleri ile keyif sürdükten sonra 6 ay veya 1 yıl içinde onları boşamaları yaygındır.

Yerel sakinlere göre Kadırovcuların tam olarak yapmakta oldukları kanunsuzluklar, adam kaçırmalar ve kızlara tecavüz etmeler Moskova'nın onlara sağladıkları pek çok para ile ve tam bir dokunulmazlık altında vahşice yapılmaktadır.

Pek çok aile kızlarını evlerinden dışarı salmaya korkuyor. Aynı zamanda üst sınıflardaki kız öğrenciler de Kadırov mürtedlerinin herhangi birinin gözüne takılmamak için derslerini asmak zorundadır.

Bunlar Kavkaz Center’ın uydurmaları değildir. Bunlar bugünün Çeçenistan’ındaki Çeçenlerin sınır ötesine kitlesel göçünün nedenlerini açıklayan ve Çeçenistan’ın kendi halkının doğruladığı günlük olaylardır. Örneğin, Çeçen radyosu “Özgürlük” böyle bir haber yayınladı.

Kaynak: Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.