Anasayfa » » 11 Aralık 1994. Savaşın başlangıcı

11 Aralık 1994. Savaşın başlangıcı

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 17 Aralık 2013 Salı | 23:54

19 yıl önce Rus birlikleri Çeçenistan'ı işgal etti. Zırhlı araç konvoyları Çeçenistan başkentine hareket ettiler. Hava kuvvetleri Çeçen şehirlerini, köylerini, henüz çalışır halde olan hastaneleri, doğumevlerini ve okulları bombaladı.

Dağdaki ve bayırdaki Çeçen köyleri de bombalandı ve topa tutuldu. Rus saldırılarının en başından itibaren yasaklanmış silahları kullanıldı: top ve iğne, misket ve vakum bombaları, çok sayıda kimyasal zehirlenme vakaları oldu.

Kimyasal saldırıların etkileri halen Çeçenistan’da hissedilir.

11 Aralık 1994’teki saldırılardan bu yana Rus ordusu 42 bini çocuk olmak üzere 255 bin Çeçeni öldürdü. Yüzbinlerce Çeçen ise tüm dünyaya dağıldı.

Rus yanlısı kukla hükümetinin bildirdiğine göre bile Çeçenistan’da (2006 yılında) 23 tane toplu mezar tespit edildi. (Çeçen tarafının bildirdiğine göre bu rakam 60’tan fazladır).

Saldırganlar Çeçen ekonomisini yok ettiler, doğasını katlettiler, Çeçen toprağını çevresel felakete sürüklediler. Rusların verdirdiği maddi kayıp 300 milyar Amerikan doları olarak hesaplanıyor.

Çok büyük miktarda Çeçen çocukları (bazılarına göre yüzde 40’a kadar) anormal sağlık sorunlarıyla doğuyorlar.

Çeçenistan’a hainler ve mürtedlerden oluşan rejimi yerleştirmeyi başardıktan sonra Moskova zaferini ilan etti. Ne var ki, Rusya Çeçenistan ile savaş yerine savaşan bir Kafkasya buldu. 2007'de Kafkasya Emirliği ilan edildi. Savaş uzun süren bir gerilla karakteri kazandı.

Çeçen kasabalarının ağır bombardımana tutulması ve köylerin bombalanmasından, temizlik operasyonlarından ve zindanlar ve kontrol noktalarında ki Rus zulümlerinden, Kafkasya'yı tam bir terörin kaplamasından sonra tüm Müslümanlar Rus kafirlerden nefret ediyor ya da ebedi Kafkas Savaşına da katılan Rus subay Leo Tolstoy'un yazdığı gibi: "Ruslara karşı duyulan tiksinti, onlara duyulan nefretten daha güçlüdür. Televizyonlarda gösterilen Çeçenistan'ın sahte "yeniden inşası" hiçbir şeyi değiştirmiyor.

Rusya kaybetti, çünkü bu savaş akrabaları "Çernokozova'nın" ıslak bodrumlarında ve Kadirov mürtedlerinin işkence odalarında işkenceler gören yüzbinlerce genç için bir nefret ve barbarlık okulu haline geldi. Aile üyeleri ve yakınları öldürülen veya ortadan kaybolanlar veya işkence edilen bedenleri yakınlarına para ile satılanlar için bu savaş bir nefret okulu oldu. Kimse unutulmadı, hiçbir şey unutulmadı!

Savaş Moskova için dünya zalim Rus canavarından ebediyen kurtuluncaya kadar gerektiği müddetçe sürecek Tüm-Kafkas Cihadı ölümcül evresine gelmiştir.

Öfkeli bir iktidarsızlık içinde, onlara Rusya'nın yüzyılı olmak zorunda olduğu vaat edilen 20. yüzyıl kaybının, koloni ve uydu ülkelerin kaybının öcünü alarak Kafkasya'da zulüm işleyen Rus toplumunun kurulduğu günden beri Rus Gangsterliği enkazına inşa edilen gücü ve iktidarı çökmüştür.

Savaş Putin için son derece ağır bedelli bir kazanma hareketidir çünkü o Rus kollektif bilincinin en derin tabakasına- bir ulus olarak fiili Rus büyüklüğü hissinin kaybolduğu nostaljisine dokundu. Bir devletin elinde tuttuğu tüm kolonilerinde bir tür cezalandırma ve zulüm olan bu tür politika ve yönetim sergilemesi o devletin kendi varlığı için bir tehdittir.

Ancak bu savaşın sonucunda Çeçenistan vaat edildiği gibi pasifleştirilemedi aksine tüm Kafkasya ayaklandı.

Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.