Anasayfa » , » Erdoğan ve Putin Soçi olimpiyatları için el ele!

Erdoğan ve Putin Soçi olimpiyatları için el ele!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 14 Aralık 2013 Cumartesi | 02:34

Putin, Soçi Olimpiyatları’nı Kafkasya Emirliği mücahidlerinden korumak için Erdoğan’dan yardım istedi.

Soçi’de ki olimpiyat tesislerinin inşaatını yürüten Türk şirketlerinin 1,6 milyar dolar iş yaptıkları bildiriliyor.

UmmaNews‘in bildirdiğine göre Türk şirketleri 12 normal otel, birkaç apart otel, bir medya merkezi, evler ve alışveriş mağazaları inşa ettiler. Öncü Türk şirketlerinden birinin bir üyesi, müteahhitlerin “imkansız görünen işlerin bile üstesinden gelebildiklerini” söyledi.

Ancak inşaat sözleşmeleri Soçi’de ki olimpiyat hazırlıklarına Türklerin katılımının sadece bir yanıdır. İlaveten kış olimpiyatlarının başkentinden sadece birkaç yüz kilometre mesafede sınırları bulunan Türkiye, ayrıca Putin’e “terörle mücadele” tedbirlerinde yardım edecek.

Kremlin çetesi elebaşı ve Türk başbakanı Erdoğan arasında 22 Kasım’da St. Petersburg’da yapılan bir toplantı da, SO sırasında güvenlik planında işbirliği de tartışıldı. Putin, Rus ve Türk kolluk kuvvetleri ve güvenlik servisleri arasındaki ilişkinin “özellikle teröre karşı savaşta” genişlediğini söyledi.

Xinhua’nın aktardığına göre Putin “Soçi oyunlarında güvenliği temin etmede yakın işbirliği ile ilgilendiklerini de” söyledi. Kremlin çetesi elebaşı “İki ülkenin kolluk kuvvetleri ve güvenlik servisleri ayrıca terörle mücadele alanı dahil temaslarını hızlandırıyor” dedi.

Erdoğan’ın Türkiye’nin Şangay İşbirliği Örgütü’ne katılma arzusu üzerine bir açıklamasının yayında siyasi konuşmaların ana konularından biri Kafkasya Emirliği mücahidlerinin Soçi olimpiyatlarına sabotaj olasılığı oldu.

Uluslararası Çalışma Grubu Terörle Savaş konusu uzmanı Vahtang Maisaya “Dokku Umarov’un Soçi oyunlarına müdahale niyetini açıkça belirttiği mevcut gerçeklikte, Rus tarafı Suriye’den belirli grupların Kafkasyalı İslamcılara yardım etmek için Suriye’den gönderilebileceğine inanmak için nedeni olduğuna ve bu bağlamda, Türkiye’nin rolünün transit geçiş arttışını engellemek olacağına” inanıyor.

Türk Afro-Avrasya Stratejik Araştırma Merkezi (ASAFAM) uzmanı Sertaç Korkmaz “Eğer Rusya terörizm konusunda istihbarat servisleri ile veri paylaşımı anlamında Ankara’dan yardım almak isterse, şüphe yoktur ki istediğini alacaktır” dedi. (Kavkaz Center)

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.