Anasayfa » , » Çeçenya ve Dağıstan'dan son gelişmeler

Çeçenya ve Dağıstan'dan son gelişmeler

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 23 Aralık 2013 Pazartesi | 02:06

Çeçenya’nın batısında bir paralı işgal askeri öldürüldü. Ayrıca Rus polisi, Rostov’da şehid eşinin kaldığı eve baskın düzenledi. Öte yandan Dağıstan’da bir sivil Müslüman daha kaçırıldı.

Kafkasya Emirliği haber kaynaklarından edinilen bilgilere göre; Çeçenya Vilayeti’nin batı kesiminde kalan Açhoy-Martan bölgesinde “Savunma Bakanlığı”na mensup bir paralı Rus askeri öldürüldü. Haber, Rus işgalcilerin haber kaynaklarınca da doğrulandı.

İşgalci paralı asker, geçen gün (20 Aralık) öğle saatlerinde Yandi Köyü yakınlarında mayına bastı. Ağır yaralanan askerin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklandı. Diğer ayrıntılar ise bilinmiyor.

RUSLARDAN ŞEHİD EŞİNİN EVİNE BASKIN !

Rus “İnterfaks” ajansının haberine göre; Dağıstan’ın Derbent Cemaati eski emirlerinden Şerif Ahmedov (Ebu Seyf)’un dul eşinin Rostov kentinde kaldığı eve polisler tarafından baskın düzenlendi. İşgalci kaynaklarının verdiği bilgilere göre; dul Müslüman kadının kayıtsız olarak kaldığı evde 18 adet İslami kitap “ele geçirildi”.

Soruşturma sırasında dul kadının bir ailenin yanında barındığının tespit edildiği ve bu ailenin de “ekstremizmle ilişkili olup olmadığı”nın araştırıldığı belirtildi.

Emir Ebu Seyf, geçtiğimiz Eylül ayında Derbent’te gerçekleştirilen bir özel operasyon sonucu şehid edilmişti.

1983 doğumlu dul eşinin ise 3 yaşındaki oğluyla beraber bir süredir Rostov-Don Vilayeti’nde bulunan Pervomayski İlçesi’nde yaşamaktaydı.

ADAM KAÇIRMA OLAYLARI SÜRÜYOR!

Dağıstan’ın Karabudahkent İlçesi’ne bağlı Agaçaul Köyü yerlisi Magomed Dabayev’in yakınları,yerel insan hakları kuruluşu “Pravozaşita-05″e başvurarak Dabayev’in 20 Aralık günü, saat 3 sularında eşini bir alış-veriş merkezine bıraktıktan sonra buradan ayrıldığını ve daha sonra kendisinden haber alınamadığını bildirdiler.

Dabayev’in akrabaları,araştırmalar sonucu O’nun başkent Şamilkale(eski Mahaçkale)’nin Sovyetski semtinde bulunan polis departmanında tutulduğunu öğrendiklerini ancak buradaki kukla polislerin bu konuda bilgileri olmadıklarını iddia ettiklerini söylüyorlar.

Magomed Dabayev’in çevresinde dindar bir Müslüman olarak tanındığı belirtiliyor. Akrabaları, Dabayev’in yegane kaçırılma sebebinin bu olduğuna inanıyorlar.

Kaynak: ümmetislam.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.