Anasayfa » , » Çeçenya ve Dağıstan'da hareketli saatler

Çeçenya ve Dağıstan'da hareketli saatler

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 27 Aralık 2013 Cuma | 00:51

Çeçenya’da 2 Müslüman, 2004′teki meşhur “Avturi Operasyonu” na katıldıkları iddiasıyla kaçırıldı. Ayrıca Dağıstan'da kukla bir “Soruşturma Komitesi” üyesi infaz edilirken 3 sivil Ruslarca katledildi.

Rus işgalci yönetiminin Çeçenya’daki kukla “savcılık” çetesi, geçmişte Rus işgalcilerine ve Kadirov çetesine yönelik saldırılara karıştıkları suçlamasıyla 2 yerel Müslüman’ın gözaltına alındığını bildirdi.

İşgalcilerin verilerine göre; göz altına alınan kişiler, 12 Temmuz 2004 tarihinde Şali İlçesi’ne bağlı Avturi kasabasında Kadirovcuların “İçişleri Departmanı” ve “Çeçenya Başkanlığı Güvenlik Servisi” yerleşkelerine yönelik düzenlenen saldırılara katıldılar. ”Savcılık” çetesi,göz altına alınan Müslümanların kimliğini; Aleksander Umantsev ve Danyal Mamayev olarak açıkladı.

Bahsi geçen operasyon; Ebu Hafs el Ürdüni komutasında Rabbani Halilov, İsa Muskiyev ve Ahmed Avdorhanov gibi dönemin önemli komutanları tarafından gerçekleştirilmiş; çok sayıda kukla Kadirov haydutu öldürülmüş ve esir alınmıştı.

DAĞISTAN'DA KUKLALARA RAHAT YOK!

Dağıstan’ın Derbent ilinde “Soruşturma Komitesi” üyesi infaz edildi.

Kafkasya Emirliği’nin resmi haber servisi Kavkaz Center‘ın Dağıstan’daki kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre; Derbent şehrinde 26 Aralık akşamı “Dağıstan Federal Soruşturma Komitesi” çetesine mensup bir kukla, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

İsmi “İlman İsmailov” olarak açıklanan işbirlikçi müfettişin şehir merkezinde bulunan bir spor salonundan çıktığı sırada başından vurulduğu açıklandı. Kukla polis görevlisi, olay yerinde hayatını kaybederken saldırıyı düzenleyen kişilerin iz bırakmadan olay mahallini terk ettikleri belirtildi.

Olayla ilgili diğer ayrıntılar bilinmiyor.

3 RUSLARCA SİVİL KATLEDİLDİ

“Ölüm Mangaları” Dağıstanlı Müslümanları katletmeye devam ediyor.

Kafkasya Emirliği’nin Dağıstan Vilayeti’ndeki haber kaynaklarının bildirdiğine göre; Temirhan-Şura(eski Buynaksk)’da bugün(25 Aralık) öğleden sonra içerisinde 3 yolcu olan bir otomobil, ”Ölüm Mangaları” çetesi tarafından tarandı. Araçta bulunan 3 kişinin de olay yerinde hayatını kaybettiği bildirildi. Görgü şahitleri, otomobilin maskeli ve silahlı kişiler tarafından pusuya düşürüldüğünü söylediler.

Rus yanlısı Dağıstan “İçişleri Bakanlığı” çetesi yetkilileri ise; her zaman olduğu gibi, aracın evrak kontrolü için durdurulmak istendiğini ancak aracın içinde bulunan şahısların polis görevlilerine ateş açması sonucu çıkan çatışmada 3 kişinin etkisiz hale getirildiğini iddia etti. Kuklalar ayrıca, 2 polis memurunun da yaralandığını belirttiler.

Kafkasya Emirliği kaynakları, Temirhan-Şura’da yaşanan bu olayla ilgili her hangi bir bilgiyi tasdik etmedi. 3

Dağıstan’da ve tüm Kafkasya vilayetlerinde,Müslümanlara yönelik yargısız infazlar düzenleyen FSB bağlantılı “Ölüm Mangaları” çetelerinin aktif olarak faal olduğu biliniyor. (ümmetislam.com)

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.