Anasayfa » » Rusya Çeçenya'daki çatışmaları gizliyor!

Rusya Çeçenya'daki çatışmaları gizliyor!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 17 Kasım 2013 Pazar | 20:03

Voronej'de ki bir uçak kazası Rus İçişleri Bakanlığı'nın 'Çeçen sırrını' ortaya çıkardı.

Çeçenya'nın başkenti Cevherkale'den (eski Grozni) Moskova'ya giden içinde Rusya İçişleri Bakanlığı çetesinden yaralı polis memurlarının bulunduğu bir Yak-40 uçağı Çarşamba günü Rus işgali altındaki Ukrayna şehri Voronej'e acil bir iniş yaptı.

Yaralı 6 Rus polisinin bir bölge hastanesine götürüldükleri bildirildi. Rus basını yaralıların tedavi amacıyla Moskova'ya götürülmekte olduklarını belirtti.

Doktorlara göre yaralılardan 2 sinin durumu ağır, diğer 4'ünün yaraları ciddi ancak durumları "stabildir". Yaralıların özellikle, Çeçenya'da yaralandıkları belirtildi.

Haberlerin eğlenceli yanı sadece uçağın Voronej'de neredeyse düşeceği değildir ayrıca içinde Çeçenya'da yaralanmış olan en az 6 işgalciyi taşıyor olması gerçeğidir. Ve bu açık gerçeklere rağmen son günlerde ne işgalci komutanlığı ne Rus basınında Çeçenya'da Rus birliklerinin çatışma ve kayıpları hakkında hiçbir haber çıkmamıştır.

Bu bağlamda Çeçenya'da Rus basınına sıkı bir sansür uygulandığını belirtmek isteriz. Kremlin, Kafkasya Emirliği'nin bu vilayetinde ki askeri faaliyetler hakkında her tür haberi yasaklamıştır.

Hatırlanacağı üzere 21 Haziran 2013 tarihinde Mücahidler içişleri bakanlı çetesinden paralı askerlerden oluşan Rus işgalcileri konvoyuna Bamut köyüne 10 km. kala bir saldırı düzenledi. KC haber kaynaklarına göre 38 Rus polis haydudu öldürüldü ve 100'den fazla Rus kafir yaralandı. Öldürülen paralı askerlerin çoğu Voronej'in yerlisiydi.

Rus basını konuyla ilgili hiçbir haber yapmadı.

Kaynak: Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.