Anasayfa » , » 'Kafkasya Emirliğine yardım edenlerden şikayetçiyiz'

'Kafkasya Emirliğine yardım edenlerden şikayetçiyiz'

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 17 Kasım 2013 Pazar | 20:01

Rus işgalciler Kafkasya Emirliği mücahidlerine yönelik silah ve para desteğinin sürmesinden şikayet ediyor.

İşgalciler ve işbirlikçi kuklalar Kafkasya Emirliği Mücahidlerine silah ve para akışını kesemiyor. Rus basınının yazdığına göre bu gerçek "Kuzey Kafkasya Federal İdari Bölgesi Genel Ofisi" çetesi sözcüsü tarafından teyit edildi.

UmmaNews'in belirttiğine göre daha evvel "Rusya Federasyonu Federal Cumhuriyet Başsavcılık Ofisi" "esktremizm ve terörizmi" önlemede kukla rejimler ve kukla güvenlik kuvvetlerinin çalışmalarını eleştirmişti.

O zaman Cihad'ın "önlenmesi" programları için yetersiz fonlar, "anti-terörizm komisyonu" faaliyetlerinde ki eksiklikler, işgalciler için hayati derecede önemli tesislerin Mücahid saldırılarından koruma da işbirlikçi kölelerin yetersizliği gibi konular tartışılmıştı.

Raporlar savcıların Kafkasya Emirliği Mücahidlerine istikrarlı silah tedarik kaynaklarını keşfetmede başarısız olduklarını, keza K.E. silahlı kuvvetlerine yapılan para yardımlarını kesemediğini ayrıca saf İslam akidesinin yayılmasını engelleyemediklerini belirtti.

Ayrıca haydut çetesi, işgalcilerin serbest bıraktığı Mücahidlerin genellikle Cihada geri döndüklerinden yakındı.

Haydut yetkililer "mahkeme tarafından suçlardan beraat ettirme ve serbest bırakma çok olağan hale geldi" dedi.

2013 yaz döneminde Kabardey Balkar kukla rejimi güvenlik kuvvetlerinin Nalçik'te yaşanan bir çatışmada öldürülenlerden birinin KBK Vilayeti'nde Mücahidlere gizlice yardım eden bir "İcra Müdürlüğü" çalışanı olduğunu söylediğini hatırlatalım. O, özellikle Emir Ebu Hasan'ın (Hasanbi Fakov) şoförü olarak düzenli çalıştı.

Kaynak: Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.