Anasayfa » » Dağıstan'ın başkentinde işbirlikçilere peş peşe saldırı düzenlendi

Dağıstan'ın başkentinde işbirlikçilere peş peşe saldırı düzenlendi

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 20 Kasım 2013 Çarşamba | 21:43

Dağıstan'ın başkenti Şamilkale (eski Mahaçkale)'de bugün (19 Kasım), mücahidlerle kukla polisler arasında ardı ardına çatışmalar meydana geldi. Rus işgalcilerin kaynaklarının bildirdiğine göre; başkentin merkezinde yerel saatle 15 sularında bir mücahid mobil grubunun bölgede devriye gezen bir polis ekibine saldırısı sonucu 2 kukla öldü, biri ise ağır şekilde yaralandı.

Saldırı, yerel sufilere ait "Dağıstan Müslümanları Ruhani İdaresi" binasının yakınında bulunan Aziz Aliyev Caddesi'nde gerçekleşti. Özel operasyonu düzenleyen mobil mücahid grubu, iz bırakmadan olay yerini terk etti.

Bundan bir süre sonra da yine başkentin Akuşinski Caddesi'nde görev yapan Trafik Polisi ekibine saldırı düzenlendi. Yerel işbirlikçiler, bu saldırıda 2 polisin ağır şekilde yaralandığını bildirdiler. Diğer ayrıntılar bilinmiyor.

Bu arada Akuşinski Caddesi'nde meydana gelen çatışma sonucu yerel "İçişleri" çetesi, saldırıya karışan mücahidlerden birini öldürdüklerini açıkladılar ancak sosyal medyadaki bazı kaynaklar, öldürülen kişinin olay esnasında caddeden geçmekte olan ve polislerin rastgele ateş açması sonucu vurulan bir yerel sakin olduğunu iddia ettiler. Kafkasya Emirliği kaynaklarından da bu konuyla ilgili bir bilgi edinilemedi.

Kaynak: Kavkaz Center + Ummetislam.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.