Anasayfa » » Kadirov Yine Konuştu!

Kadirov Yine Konuştu!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 2 Haziran 2013 Pazar | 18:14

Rus basının sorularını yanıtlayan işbirlikçi Ramzan Kadirov, Çeçenistan dağlarını tamamen temizlediklerini ve dünyanın farklı coğrafyalarındaki Çeçen mültecilerin ülkelerine geri döndüklerini iddia etti.

Rusya Premier ligindeki Terek takımının oynadığı bir maçtan önce hakemin kendisine şike teklif ettiğini ve para istediğini iddia eden Kadirov Cevherkale (Grozni)'de Rus basının önünde ilginç sözler söyleme geleneğini sürdürdü.

http://media.haberrus.com/images/sport/kadirov_hakem.jpg

"DAĞLARDA HİÇ KİMSE KALMADI"

Bir gazetecinin sorusu üzerine Çeçenistan dağlarını tamamen temizlediklerini iddia eden Kadirov şunları söyledi:

"Bizler Şatoy, İtum Kale ve Kurçaloy bölgeleri dahil olmak üzere tüm ülkenin dağlarını karış karış taradık ancak eli kana susamış teröristlerden bir iz bulamadık!"

Geçtiğimiz Ocak ayında 2012 yılını değerlendiren Kadirov dağlarda "70" mücahidin kaldığını iddia etmiş, Rusya İçişleri bakanlığından kendisine yalanlama gelmişti.

Rus FSB'sine göre Çeçenistan'da 479 mücahid var ve bunlar en az 30 grupla dağlara dağılmış durumda. FSB ayrıca 198 mücahid hakkında ise ölü yada diri hiçbir bilgilerinin olmadıklarını belirtti.

Dokko Umarov ise tüm Kafkasya'daki mücahidlerin sayısını tam olarak söyleyemeyeceğini fakat tahminen 5.000 kişi olduklarını belirtmiş ve teçhizat sıkıntılarını giderecekleri taktirde bu sayının çok daha fazla olacağını açıklamıştı.

"DOKKO UMAROV ÇOK YAKINDA ÖLECEK!"

Rus gazetecilerin Çeçenistan'daki Kafkasya Emirliği silahlı hareketinin lideri Dokko Umarov'un durumu hakkında sorduğu soruya Kadirov şöyle cevap verdi:

"Güvenlik güçleri heryerde onu arıyor ve aramalar sonlandırılmayacaktır. Belkide kendisi derin bir çukur kazıp kendi sonunu bekleyip oturuyordur. O heryerde olabilir. Amacımız kanlarımızı akıtan o terörist katili yok etmektir. Eğer bizler ararken doğal yollardan hayatı son bulursa buna üzülürüm. Çünkü halkına karşı işlediği suçlardan dolayı hesap verecektir."

"MÜLTECİLER GERİ DÖNDÜ"

Kadirov, mülteci Çeçenler konusuna da değinerek bu problemi ortadan kaldırdıklarını iddia etti:

"Son bir kaç yıl içerisinde BDT ülkeleri ve Avrupa'da yaşamakta olan Çeçenlerden bir çoğu ülkelerine geri döndü. Türkiye'den de buraya dönen 27 aile bulunmaktadır."

HRW: 60 BİN KİŞİ ÇEÇENİSTAN'DAN KAÇTI

Dünyaca bilinen HRW (Human Rıghts Watch) insan hakları örgütü sadece 2010 ve 2012 yılları arasında 60 bin sivilin Çeçenistan'dan batı ülkelerine sığındığını açıkladı.
(Tam metin için bkz: http://www.hrw.org/node/104533) 


 Örgüt ayrıca Dağıstan'daki zorunlu göç oranına da dikkat çekti.
 

Anadolu Haber Günlüğü - Abdulkadir Polat

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.