Anasayfa » » İsveç Gelayev’in Yoldaşını Ölüme Yolluyor!

İsveç Gelayev’in Yoldaşını Ölüme Yolluyor!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 3 Mayıs 2013 Cuma | 12:19

Yerel kaynaklar, bir grup Çeçen mültecinin, İsveç Parlamentosu önünde toplanarak bir gazi Çeçen’in Rusya’ya iade edilmesine ilişkin kararı protesto ettiğini bildirdi.

İsveç Çeçen diasporası sakinleri, 28 Nisan günü İsveç Parlamentosu’na ait binanın önünde toplanarak Ayndi Aydamirov adlı gazi Çeçen’in iadesine ilişkin kararı protesto etti ve tutulduğu gözaltı merkezinden salıverilmesini talep etti. Uzmanlar ve Çeçen diasporası arasında hakim olan görüş, Ayndi Aydamirov’un İsveç’ten Rusya’ya iadesinin ölüm fermanını imzalamak olduğu yönünde.

ayndi-aydamirov-gelayev
1967 doğumlu Ayndi Aydamirov, 16 Mayıs 2012 tarihinde tutuklandı ve o tarihten bu yana da bir sınırdışı merkezinde tutuluyor. Ayndi, Çeçen Ulusal Kurtuluş Hareketi’nin eski aktif üyelerinden birisiydi. Rus işgalcilere karşı tanınmış cephe kumandanı Hamzat Gelayev’in idaresindeki grupta mücadele etti.



Yaralanması üzerine Çeçenya’yı terk eden Ayndi, önce Azerbaycan’a ve ardından da 2007 yılında Türkiye üzerinden İsveç’e gitti. Ancak sığınma talebi İsveç makamlarınca reddedildi ve Rusya’ya iade edilmesi yönündeki talebine olumlu yanıt verildi. Yaklaşık 1 yıldır da her an Rusya’ya iade edilme riski altında bir sınırdışı gözaltı merkezinde tutulmakta.

Kaynak: Waynakh Online

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.